Na osnovu člana 19. stav 3. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), tačke III stav 7. Odluke o usvajanju Programa "Realizacije projekata održivosti povratka za 2012. godinu na prostoru Republike Srpske" iz sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta i Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica, V broj 886/12 od 04.06.2012. godine ("Službene novine Federacije BiH", broj 51/12), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 81. sjednici, održanoj 03.09.2013. godine, donosi

 

R J E Š E NJ E

O IMENOVAN JU KOMISIJE

 

I

 

Imenuje se Komisija za kontrolu namjenskog utroška grant sredstava odobrenih korisnicima u skladu sa Odlukom o usvajanju Programa "Realizacije projekata održivosti povratka za 2012. godinu na prostoru Republike Srpske" iz sredstava utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta i Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica, V broj 886/12 od 04.06.2012. godine ("Službene novine Federacije BiH", broj 51/12), u saradnji sa Turkish Ziraat bank Bosnia d.d. Sarajevo, u sljedećem sastavu:
- Fikreta Redžepagić, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica,
- Slavko Brljević, Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta,
- Anto Petrić, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva,
- Ivica Mladina, Ured Premijera Federacije Bosne i Hercegovine.

 

II

 

Komisija iz tačke I ovog rješenja obavezna je, u saradnji sa Turkish Ziraat bank Bosnia d.d. Sarajevo, izvršiti kontrolu namjenskog utroška grant sredstava odobrenih korisnicima Odlukama Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o odobravanju grant sredstava po utvrđenim Programima i predložiti mjere u slučaju utvrđenog nenamjenskog utroška sredstava od strane korisnika.

 

III

 

Komisija je dužna zadatke iz tačke II ovog rješenja vršiti kontinuirano, te po okončanju poslova podnijeti izvještaj Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.

 

IV

 

Ovo rješenje stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 945/2013
03. septembra 2013. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, s. r.