Na osnovu člana 19. stav 3. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), a u vezi sa odredbom člana 9. stav 2. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanji­ma Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 12/03 i 34/03), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 80. sjednici, održanoj 26.08.2013. godine, donosi

 

R J E Š E NJ E

O IMENOVANJU KOMISIJE ZA PROVOĐENJE POSTUPKA IZBORA KANDIDATA ZA DVA ČLANA UPRAVNOG ODBORA KOMPANIJE
"ELEKTROPRIJENOS BOSNE I HERCEGOVINE" D.D.
BANJA LUKA IZ FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE

 

I

 

Imenuje se Komisija za provođenje postupka izbora kandi­data za dva člana Upravnog odbora Kompanije "Elektroprijenos Bosne i Hercegovine" d.d. Banja Luka iz Federacije Bosne i Hercegovine, u sastavu:

1. Nedžad Numić, predsjednik          .
2. Širaza Jahić, Član
3. Tarik Begić, član
4. Haris Abaspahić, član
5. Vitka Bošnjak, član

 

II

 

Zadatak Komisije iz tačke I ovog rješenja je da odmah po zatvaranju javnog oglasa pregleda prijave prispjele na oglas, sačini listu sa užim izborom kandidata koji ispunjavaju kriterije za imenovanje, po potrebi prikupi dodatne informacije o kandidatima, obavi intervju sa kandidatima i nakon toga, putem Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, predloži Vladi Federacije Bosne i Hercegovine rang-listu sa najboljim kandidatima na dalje razmatranje.

 

III

Ovo rješenje stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 888/2013
26. augusta/kolovoza 2013. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, s. r.