Na osnovu člana 19. stav 3. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br, 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), a u skladu sa Strategijom obuke za zaposlenike u jedinicama lokalne samouprave u Federa­ciji Bosne i Hercegovine, koja je usvojena Odlukom o usvajanju Strategije obuke za zaposlenike u jedinicama lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine, V broj 199/2012 ("Službene novine Federacije BiH", broj 19/12). na prijedlog federalnog ministra pravde, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na 30. hitnoj sjednici, održanoj 01.07.2013. godine, donosi

 

R J E Š E NJ E

 

O IMENOVANJU RADNE GRUPE ZA IZRADU PRIJEDLOGA ODLUKE ZA OSIGURANJE FINANSIJSKE ODRŽIVOSTI OBUKE ZA
ZAPOSLENIKE U JEDINICAMA LOKALNE SAMOUPRAVE U FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE

 

I

 

U Radnu grupu za izradu prijedloga odluke za osiguranje finansijske održivosti obuke za zaposlenike u jedinicama lokalne samouprave Federacije Bosne i Hercegovine, imenuju se:
1. Ivan Matešić, Federalno ministarstvo pravde,
2. Ibrahim Trnovac, Federalno ministarstvo finansija-Federalno ministarstvo financija,
3. Mirsad Bašić, Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine,
4. Edin Smajić, načelnik Općine Vogošća,
5. Ljubo Grizelj, načelnik Općine Grude,
6. Nedžad Zukanović, načelnik Općine Ključ.

 

II

 

Zadatak Radne grupe iz tačke I ovog rješenja je da, u periodu od juna do septembra 2013. godine, uz podršku Razvojnog programa ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini, pripremi prijedlog odluke/rješenja za osiguranje finansijske održivosti obuke za zaposlenike u jedinicama lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine, kojim će se predvidjeti sistem redovnog sufinansiranja, a preraspodjelom i ciljanim usmjeravanjem sredstava koja su već predviđena budžetima na različitim nivoima vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine.

 

III

 

Ovo rješenje stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

V broj 600/2013
01. jula 2013. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, s. r.