Na osnovu člana 19. stav 3. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06)s Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 26. hitnoj sjednici, održanoj 03.06.2013. godine, donosi

 

R J E Š E NJ E

O IMENOVANJU RADNE GRUPE

 

I

 

U cilju zaštite prava povratničke populacije u entitet Republika Srpska, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine imenuje Radnu grupu u sljedećem sastavu:
1.     Izudin Livadić, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, predsjednik,
2.     Neira Hot-Biloš, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, zamjenik predsjednika
3.     Alija Aljović, Federalno ministarstvo fmansija, član
4.     Enisa Teskeredžić, Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, član
5.     Nermin Muratspahić, Federalno ministarstvo zdravstva, član
6.     Esma Palić, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, član.

 

II

 

Zadatak Radne grupe iz tačke 1. ovog rješenja je da utvrdi izmjene i dopune postojećih zakonskih rješenja ili predloži novi tekst zakona (integralnog teksta) kojim bi bile obuhvaćene sve oblasti socijalne i svake druge zaštite povratničke populacije.

 

III

 

Radna grupa je dužna zadatak iz tačke II ovog rješenja obaviti u roku od 90 dana od dana stupanja na snagu ovog rješenja.

 

IV

 

Za rad u Radnoj grupi iz tačke I ovog rješenja, predsjednik i članovi imaju pravo na naknadu u skladu sa Odlukom o načinu obrazovanja i utvrđivanja visine naknade za rad radnih tijela osnovanih od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i rukovodilaca federalnih organa državne službe ("Službene novine Federacije BiH", broj 14/11).
Naknadu iz stava 1. ove tačke isplatit će organ državne službe iz kojeg je član nominiran, nakon izvršenog zadatka iz tačke II ovog rješenja.

 

V

 

Ovo rješenje stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 416/2013
03. juna 2013. godine

Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, s. r.