Na osnovu člana 8. stav 1. Uredbe o Federalnom štabu civilne zaštite ("Službene novine Federacije BiH", br. 54/03, 38/06, 74/07 i 63/11), na prijedlog direktora Federalne uprave civilne zaštite, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na sjednici održanoj 2013. godine, donosi

 

R J E Š E NJ E

O IZMJENI RJEŠENJA O POSTAVLJENJU KOMANDANTA, NAČELNIKA I ČLANOVA FEDERALNOG ŠTABA CIVILNE ZAŠTITE

 

I

 

U Rješenju o postavljenju komandanta, načelnika i članova Federalnog štaba civilne zaštite ("Službene novine Federacije BiHf, broj 64/11) u tački 3. podtačka h. riječi: "DRAGAN VIKIĆ, komandant Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova-Federalnog ministarstva unutarnjih poslova, za oblast unutrašnjih poslova" zamjenjuju se riječima: "TIHOMIR PETRIĆ, glavni federalni inspektor-rukovodilac Inspektorata za nadzor rada agencija i unutrašnjih službi za zaštitu ljudi i imovine i zaštite od požara".
podtačka o. riječi: "DARKO KALAŠ, iz Federalne uprave civilne zaštite, zadužen za zaštitu od neeksplodiranih ubojnih sredstava i deminiranje" zamjenjuju se riječima: "MURAT BARUČIJA, iz Federalne uprave civilne zaštite, za oblast zaštite od neeksplodiranih ubojnih sredstava i deminiranje"
i podtačka q. riječi: "JOVAN SAVIĆ, iz Federalne uprave civilne zaštite, za radiološku, hemijsku i biološku zaštitu" zamjenjuju se riječima: "MIRA LAŽIĆ, iz Federalne uprave civilne zaštite, za materijalno-finansijske poslove".

 

II

 

Ovo rješenje stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 1109/2013
03. oktobra 2013. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, s. r.