Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i točke 11. stavak 10. Programa utroška dijela sredstava utvrđenih u razdjelu 17. Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije "Pozajmljivanje i sudjelovanje u dionicama - Ostala domaća pozajmljivanja" ("Službene novine Federacije BiH", br. 82/12, 5/13 i 45/13), na prijedlog federalnog ministra energije, rudarstva i industrije. Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 91. sjednici, održanoj 12.12.2013. godine, donosi

 

O D L U K U

O DAVANJU PRETHODNE SUGLASNOSTI NA
PRIJEDLOG RJEŠENJA O IZMJENI i DOPUNAMA
RJEŠENJA O DODJELI DIJELA SREDSTAVA
UTVRĐENIH U RAZDJELU 17. PRORAČUNA
FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE ZA 2012.
GODINU FEDERALNOM MINISTARSTVU ENERGIJE,
RUDARSTVA I INDUSTRIJE "POZAJMLJIVANJE I
SUDJELOVANJE U DIONICAMA-OSTALA DOMAĆA
POZAJMLJIVANJA" ZA GOSPODARSKO DRUŠTVO
UNIS GINEX D.D. GORAŽDE

 

I

 

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine daje prethodnu suglasnost na Prijedlog rješenja o izmjeni i dopunama Rješenja o dodjeli dijela sredstava utvrđenih u razdjelu 17. .Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije "Pozajmljivanje i sudjelovanje u dionicama - Ostala domaća pozajmljivanja" ("Službene novine Federacije BiH", broj 58/13), za gospodarsko društvo Unis Ginex d.d. Goražde.

 

II

 

Razvojna banka Federacije Bosne i Hercegovine će, na temelju donesene i objavljene Odluke i pojedinačnog Rješenja, vršiti ugovaranje sa korisnikom sredstava po svim bitnim elementima za zaključenje pojedinačnog Ugovora o kreditu (iznos kredita, rok otplate, kamatna stopa, namjena kredita, instrumenti obezbjeđenja kredita sa pratećom dokumentacijom), sukladno bankarskoj proceduri, u roku ne dužem od 15 dana od dana objave u "Službenim novinama Federacije BiH".

 

III

 

Za realiziranje ove odluke zadužuju se Federalno ministar­stvo financija - Federalno ministarstvo finansija, Federalno mini­starstvo energije, rudarstva i industrije i Razvojna banka Fede­racije Bosne i Hercegovine, svatko u okviru svoje nadležnosti.

 

IV

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 1492/2013
12. prosinca 2013. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, v. r.