Na osnovu člana 115. stav 2. Zakona o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 35/05), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 73. sjednici, održanoj 06.02.2013. godine, donijela je

 

O D L U K U

O DAVANJU NA PRIVREMENO KORIŠTENJE
ZEMLJIŠTA I OBJEKATA U KASARNI "BLAŽUJ"
FEDERALNOJ UPRAVI POLICIJE

 

I

 

Daje se na privremeno korištenje, na period od 5 godina, zemljište u kasarni "Blažuj", u Sarajevu, upisano u ZK uložku 2813 i 2784, K.O. Sp_Donji Butmir, ukupne površine 91.494 m2, sa pripadajućim objektima, Federalnoj upravi policije, bez naknade.

 

II

 

Zadužuje se Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine da sačini ugovor sa Federalnom upravom policije, kojim će se urediti pitanje naknade za komunalne usluge i održavanje infrastrukture (utrošak električne energije, grijanja, vode, telefona, odvoza otpada i drugih obaveza nastalih korištenjem nekretnina) i zapisnički izvrši primopredaju korisniku nekretnina iz tačke I ove odluke.
Do konačnog izmještanja Oružanih snaga Bosne i Hercegovine sa predmetne lokacije, ista će se zajednički koristiti, o čemu će se sporazumno dogovoriti Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine i Federalna uprava policije.

 

III

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 87/2013
06. februara 2013. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, s. r.