Na osnovu člana 115. stav 2. Zakona o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 35/05), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 72. sjednici, održanoj 24.01.2013. godine, donijela je

 

O D L U K U

O ZAKUPU POSLOVNIH PROSTORA ZA SMJEŠTAJ
FEDERALNIH MINISTARSTAVA KOJA IMAJU
SJEDIŠTE U MOSTARU, ZA PERIOD JANUAR-
DECEMBAR BUDŽETSKE 2013. GODINE

 

I

 

Zadužuje se Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine da za period januar-decembar budžetske 2013. godine zaključi ugovore o zakupu poslovnih prostora sa zakupodavcima:
- sa Irmom Duraković i Farukom Ćupinom, za zgradu u ulici Mostarskog bataljona bb, za smještaj Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, po cijeni od 15,00 KM/m2 sa uračunatim porezom na dodatnu vrijednost,
- Federalni zavod za penzijsko/mirovinsko i invalidsko osiguranje, za istočno krilo zgrade Hotel Ero Mostar, ulica Ante Starčevića bb, za smještaj Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i Federalne porezne uprave-Porezna uprava Hercegovačko-neretvanskog kantona, po cijeni od , 14,40 KM/m2 sa uračunatim porezom na dodatnu vrijednost.
- Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini - Medžlis Islamske zajednice Mostar, Izvršni odbor, za zgradu Vakufskog dvora u ulici Fejićeva bb, za smještaj Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, po cijeni od 14,58 KM/m sa uračunatim porezom na dodatnu vrijednost.

 

II

 

Sredstva potrebna za realizaciju zakupa iz tačke I Odluke planirana su u Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine za 2013. godinu - razdjel 12, glava 1202 Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine, ekonomski kod 613600 - Unajmljivanje imovine i opreme.

 

III

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 82/2013
24. januara 2013. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, s. r.