Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 71. sjednici održanoj 10.01.2013. godine, donosi

 

O D L U K U

O DAVANJU SUGLASNOSTI JAVNOM PODUZEĆU
AUTOCESTE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE
DRUŠTVO SA OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU MOSTAR
NA TEKST UGOVORA O SAVJETODAVNIM
USLUGAMA I ZAKLJUČENJE UGOVORA O
SAVJETODAVNIM USLUGAMA SA MEĐUNARODNOM
FINANCIJSKOM KORPORACIJOM - IFC

 

I

 

Daje se suglasnost Javnom poduzeću Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine društvo sa ograničenom odgovornošću Mostar na tekst Ugovora o savjetodavnim uslugama i zaključenje Ugovora o savjetodavnim uslugama sa Međunarodnom financijskom korporacijom - IFC, u svrhu pružanja savjetodavnih usluga u pripremi i strukturiranju nepristrasnog, transparentnog i konkurentnog procesa u cilju privlačenja privatnog sektora za Javno-privatno partnerstvo (JPP).

 

II

 

Za realiziranje ove odluke zadužuju se Federalno ministarstvo prometa i komunikacija i Javno poduzeće Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine društvo sa ograničenom odgovornošću Mostar, svatko u okviru svojih ovlasti.
Za potpisivanje Ugovora iz točke I ove odluke ovlašćuje se direktor Javnog poduzeća Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine društvo sa ograničenom odgovornošću Mostar.

 

IV

 

Sastavni dio ove odluke je Prijedlog Ugovora između Javnog poduzeća Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine društvo sa ograničenom odgovornošću Mostar, koje djeluje u ime Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Međunarodne financijske korporacije - IFC.

 

V

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 8/2013
10. siječnja 2013. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, v. r.