Na osnovu člana 115. stav 2. Zakona o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 35/05), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 78. sjednici, održanoj 18.07.2013. godine, donijela je

 

O D L U K U

O DAVANJU NA PRIVREMENO KORIŠTENJE DIJELA
OBJEKTA, BIVŠEG ŠTABA TERITORIJALNE
ODBRANE KLJUČ OPĆINI KLJUČ

 

I

 

Daje se na privremeno korištenje Općini Ključ na period od 5 godina, bez naknade, kancelarijski prostor na prvom spratu površine 98,60 m2, koji se sastoji od 4 kancelarije i sanitarnog čvora u zgradi koja je sagrađena na k.č. 995/2, upisana u PL 1172, K.O. Ključ.
Prostorije, ukupne površine 134,6 m2, koje se nalaze na prvom spratu objekta iz stava 1. ove tačke, u kojoj je smještena Grupa za pitanja evidencije iz oblasti vojne obaveze Federalnog ministarstva za pitanje boraca i invalida odbrambeno-oslobodilackog rata-Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata, koristit će to ministarstvo.

 

II

 

Zadužuje se Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine da sačini ugovor kojim će se urediti pitanje naknade za komunalne usluge i održavanje infrastrukture (utrošak električne energije, grijanja, vode, telefona, odvoza otpada i drugih obaveza nastalih korištenjem nekretnina) i zapisnički izvrši primopredaju nekretnina iz tačke I ove odluke Općini Ključ.

 

III

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 733/2013
18. jula 2013. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, s. r.