Na osnovu ćlana 19. stav 3. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02,19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 54. sjednici održanoj 13.06.2012. godine, donosi

 

 

 

R J E Š E NJ E

O IMENOVANJU KOMISIJE ZA UTVRĐIVANJE
PRIJEDLOGA KANDIDATA IZ REDA SRPSKOG
NARODA ZA JEDNOG ČLANA REGULATORNE
KOMISIJE ZA ELEKTRIČNU ENERGIJU U
FEDERACIJI BOSNE l HERCEGOVINE

 

I

 

Imenuje se Komisija za utvrđivanje prijedloga kandidata iz reda srpskog naroda za jednog člana Regulatorne komisije za električnu energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine, u sastavu:

1.     Amira Pintul, predsjednik
2.     Tarik Begić, član
3.     Marinko Bošnjak, član
4.     Azra Sljepčević, član
5.     Nedžad Numić, član

 

II

 

Zadatak Komisije iz tačke I ovog rješenja je da razmotri sve prijave podnese na javni oglas u propisanom roku i utvrdi listu s užim izborom najboljih kandidata koji ispunjavaju kriterije za imenovanje, o čemu će sastaviti zapisnik.
Komisija, nakon utvrđivanja liste sa užim izborom, poziva na intervju sve kandidate s liste, nakon čega predlaže rang listu sa najboljim kandidatima.
Nakon provedenog postupka, Komisija je dužna putem Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, dostaviti prijedlog rang liste sa najboljim kandidatima Vladi Federacije Bosne i Hercegovine radi donošenja odluke o prijedlogu kandidata iz reda srpskog naroda za jednog člana Regulatorne komisije za električnu energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine.

 

III

 

Ovo rješenje stupa na snagu danom donošenja i objaviće se u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 923/2012
13. juna 2012. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, s. r.