Na temelju članka 19. stavak I. točka 6. i članka 21. sta­vak 4. Zakona o dugu, zaduživanju i garancijama u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 86/07, 24/09 i 44/10), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na svojoj 36. sjednici održanoj 09.02.2012. godine, donosi

 

O D L U K U

O ZADUŽENJU FEDERACIJE BOSNE I
HERCEGOVINE PUTEM EMISIJE TREZORSKIH
ZAPISA

 

I

 

Odobrava se zaduženje Federacije Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Federacija) putem emisije trezorskih zapisa ti­jekom 2012, godine u nominalnom iznosu do 60.000.000 KM.
Emisija trezorskih zapisa iz stavka 1. ove točke izvršit će se putem aukcije na Sarajevskoj berzi-burzi vrijednosnih papi­ra.

 

II

 

Sredstva prikupljena emisijom trezorskih zapisa iz točke 1. ove Odluke koristit će se prioritetno za izvršenje dijela obveza po osnovi unutarnjeg duga iz osnove stare devizne štednje u Federaciji Bosne i Hercegovine i za izmirenje dijela obveza po osnovi emitiranih trezorskih zapisa Federacije Bosne i Herce­govine u 2011. godini.

 

III

 

Zaduženje putem emisije trezorskih zapisa iz točke I ove Odluke odobrava se pod sljedećim uvjetima:
- Nominalna vrijednost trezorskog zapisa:   10.000,00 KM
- Rok dospijeća: 182 dana
- Vrsta cijene: diskontna cijena
- Metoda aukcije: višestruka ili jedinstvena cijena

 

IV

 

Za donošenje odluke o emisiji trezorskih-zapisa u skladu s ovom Odlukom i drugih akata potrebnih za realizaciju ove odluke zadužuje se Federalno ministarstvo financija - Federal­no ministarstvo finansija (u daljnjem tekstu: Ministarstvo)

 

V

 

Za realizaciju ove Odluke i izvješćivanje o nastaloj obvezi za Federaciju zadužuje se Ministarstvo.

 

VI

 

Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 141/12
9. veljače 2012. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, v. r.