Na osnovu člana 14. stav 1. Zakona o federalnim robnim rezervama ("Službene novine Federacije BiH", broj 46/99), na prijedlog Federalne direkcije robnih rezervi, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na svojoj 36. sjednici održanoj dana 09.02.2012. godine, donijela je

 

O D L U K U

O DAVANJU NA KORIŠTENJE IZ FEDERALNIH
ROBNIH REZERVI LOŽ ULJA VLADI BOSANSKO-
POĐRINJSKOG KANTONA GORAŽDE

 

1.     Daje se na korištenje iz federalnih robnih rezervi Vladi Bosansko - podrinjskog kantona Goražde lož ulje u koli­čini od cca 51.000 litara na trajno korištenje.
1.     Lož ulje iz tačke l. ove odluke daje se na korištenje, bez naknade, Vladi Bosansko - podrinjskog kantona Gora­žde radi hitne intervencije, zbog izuzetno teške i vanredne situacije, izazvane elementarnom nepogodom na po­dručju Federacije Bosne i Hercegovine.
3.     Federalna direkcija robnih rezervi i Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde sačinit će Zapisnik o pri­mopredaji lož ulja iz tačke 1. ove odluke.
4.     Za realizaciju ove odluke zadužuju se Federalna direkcija robnih rezervi i Vlada Bosansko - podrinjskog kantona Goražde, svatko u okvira svojih nadležnosti.
5.     Ova Odluke stupa na snagu danom donošenja i ista će se objaviti u "Službenim novinama Federacije BiH''.

 

V broj 133/2012
9. februara/veljače 2012. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, s. r.