Na temelju članka 115. stavak 2. Zakona o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 35/05), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na 69. sjednici, održanoj 18.12.2012. godine, donijela je

 

O D L U K U

O DAVANJU NA PRIVREMENO KORIŠĆENJE
POSLOVNOG PROSTORA U SARAJEVU, ULICA
DŽEMALA BIJEDIĆA BROJ 42, SAVEZU UDRUŽENJA
OBOLJELIH OD MULTIPLE SKLEROZE FEDERACIJE
BOSNE I HERCEGOVINE

 

I

 

Poslovni prostor u Sarajevu, ulica Džemala Bijedića broj 42, površine 27,73 m koji se nalazi u zgradi izgrađenoj na k.č. 975/13 K.O. SP_DOLAC, daje se na privremeno korišćenje, na razdoblje od pet godina Savezu udruženja oboljelih od multiple skleroze Federacije Bosne i Hercegovine, bez naknade.

 

II

 

Zadužuje se Služba za zajedničke poslove organa i tijela, Federacije Bosne i Hercegovine da zapisnički izvrši predaju poslovnog prostora iz točke I ove odluke Savezu udruženja oboljelih od multiple skleroze Federacije Bosne i Hercegovine i sačini Ugovor kojim će se urediti pitanje naknade za komunalne usluge i održavanje infrastrukture (utrošak električne energije, grijanja, vode, telefona, odvoza otpada i drugih obveza nastalih korištenjem poslovnog prostora).

 

III

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 1640/2012
18. prosinca 2012. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, v. r.