Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 58. sjednici, održanoj 22.08.2012. godine, donosi

 

O D L U K U

O KRATKOROČNOJ POZAJMNICI NOVČANIH
SREDSTAVA PRIVREDNOM DRUŠTVU "KTK VISOKO"
D.D. VISOKO

 

I

 

Odobrava se kratkoročna pozajmnica novčanih sredstava privrednom društvu "KTK Visoko" d.d. Visoko u iznosu od 250.000,00 KM iz naplaćenih sredstava iz pasivnog podbilansa koja se nalaze na posebnom USD deviznom računu Agencije za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine za pasivni podbilans.

 

II

 

Agencija za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine će izvršiti konverziju USD u KM u protuvrijednosti iznosa iz tačke I ove odluke i isti će uplatiti na račun Federalnog zavoda PIO/MIO u svrhu izmirenja obaveza privrednog društva "KTK Visoko" d.d. Visoko za uvezivanje radnog staža zaposlenika koji su ispunili uslove za odlazak u penziju.

 

III

 

Povrat novčanih sredstava iz tačke I ove odluke privredno društvo "KTK Visoko" d.d. Visoko izvršit će od prvih naplaćenih sredstava od prodaje imovine privrednog društva "KTK Visoko" d.d. Visoko, u postupku male privatizacije najkasnije u roku 60 dana od dana transakcije i ista će biti uplaćena na poseban KM račun Agencije za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine za pasivni podbilans.

 

IV

 

Za realizaciju ove odluke zadužuju se Agencija za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine, privredno društvo "KTK Visoko" d.d. Visoko i Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, svako u okviru svoje nadležnosti.

 

V

 

Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 1094/2012
22. augusta/kolovoza 2012. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, s. r.