Na osnovu člana 19 stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bo­sne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 38. sjednici održanoj 22.02.2012. godine, do­nosi

 

O D L UK U

O USVAJANJU STRATEGIJE OBUKE ZA
ZAPOSLENIKE U JEDINICAMA LOKALNE
SAMOUPRAVE U FEDERACIJI BOSNE I
HERCEGOVINE

 

I

 

Ovom odlukom usvaja se Strategija obuke za zaposlenike u jedinicama lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Herce­govine za period 2011-2015.

 

II

 

U svrhu realizacije Strategije obuke za jedinice lokalne sa­mouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine, obavezuju se Federalno ministarstvo pravde i Agencija za državnu službu Fe­deracije Bosne i Hercegovine da zajedno sa Savezom općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine uspostave Koordinacijsko tijelo za obuku, odnosno delegiraju po dva člana iz svo­jih institucija u sastav Koordinacijskog tijela čiji je zadatak ini­ciranje redovnih analiza potreba za obukom, iniciranje izrade i usaglašavanje cjelokupne strategije i planova obuke i nadzor nad realizacijom strategije i planova obuke.
Način rada Koordinacijskog tijela reguliraće se Poslovni­kom o radu, koji donosi Koordinacijsko tijelo natpolovičnom većinom.

 

III

 

Federalno ministarstvo pravde i Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine se obavezuju da zajedno sa Savezom općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine sarađuju sa institucijama sistema obuke za jedinice lokalne sa­mouprave u Republici Srpskoj.

 

IV

 

Za provedbu Strategije obuke za jedinice lokalne samou­prave u Federaciji Bosne i Hercegovine, Vlada Federacije Bo­sne i Hercegovine će osigurati finansijska sredstva kao što je predviđeno Orijentacijskim planom finansiranja implementaci­je.

 

V

 

Za praćenje realizacije ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo pravde i Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, svako u okviru svoje nadležnosti.

 

VI

 

Ova Odluka stupa na. snagu narednog dana od dana objave u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 199/2012
22. februara 2012. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, s. r.