Na temelju članka 115. stavak 2. Zakona o organizaciji ti­jela uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novi­ne Federacije BiH", broj 35/05), na prijedlog federalnog mini­stra unutarnjih poslova, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 38. sjednici održanoj 22.02.2012. godine, donosi

 

O D L U K U

O DAVANJU NA PRIVREMENO KORIŠTENJE
PAVILJONA "F" POLICIJSKE AKADEMIJE
FEDERALNOG MINISTARSTVA UNUTARNJIH
POSLOVA - FEDERALNOG MINISTARSTVA
UNUTRAŠNJIH POSLOVA DIREKCIJI ZA
KOORDINACIJU POLICIJSKIH TIJELA BOSNE I
HERCEGOVINE

 

I

 

Paviljon "F" Policijske akademije Federalnog ministarstva unutarnjih poslova - Federalnog ministarstva unutrašnjih po­slova (u daljnjem tekstu: Federalno ministarstvo), površine 1.080 m2, koji se sastoji iz prizemlja i dva kata, označen po no­vom premjeru kao k.č. broj 2277/1, K.O. Novo Sarajevo II, po starom premjeru i zemljišnim knjigama upisan kao k.č. broj 844/17, 844/31 i 844/32, K.O. Dolac, daje se na privremeno korištenje Direkciji za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine, počevši od 1. 1. 2012. do 31. 12. 2012. godine, bez naknade.

 

II

 

Troškove uređenja i opremanja prostora iz točke I ove odluke snosit će Direkcija za koordinaciju policijskih tijela Bo­sne i Hercegovine.

 

III

 

Federalno ministarstvo dužno je prostor iz točke I ove odluke zapisnički predati Direkciji za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine i sklopiti poseban ugovor s Direkci­jom za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine, ko­jim će se urediti način plaćanja komunalnih usluga i o tome podnijeti izvješće Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.

 

IV

 

Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje važiti Odlu­ka o davanju na privremeno korištenje Paviljona "F" Policij­ske akademije Federalnog ministarstva unutarnjih poslova -Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova Direkciji za koor­dinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine ("Službene no­vine Federacije BiH", broj 27/11).

 

V

 

Ova odluka stupa na snagu sljedećega dana od dana obja­ve u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 194/2012
22. veljače 2012. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, v. r.