Na temelju članka 24. točke 6. Zakona o zaštiti i spašava­nju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća ("Službene novine Federacije BiH", broj 39/03, 22/06 i 43/10) i članka 33. st. 1. i 2. Pravilnika o načinu rada i funkcioniranju stožera i povjerenika civilne zaštite ("Službene novine Federa­cije BiH", broj 77/06 i 5/07), na prijedlog Federalnog stožera civilne zaštite, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 38. sjednici održanoj 22.02.2012. godine, donosi

 

O D L U K U

O PRESTANKU STANJA PRIRODNE NESREĆE
NA PODRUČJU FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE

 

I

 

Ovom Odlukom proglašava se prestanak stanja prirodne nesreće na području Federacije BiH, uzrokovano velikim snje­žnim padavinama i niskim temperaturama, koje je proglašeno Odlukom Vlade Federacije BiH o proglašenju stanja prirodne nesreće na području Federacije BiH uzrokovane velikim snje­žnim padavinama i niskim temperaturama ("Službene novine Federacije BiH", broj 11/12).

 

II

 

Proglašava se prestanak stanja prirodne nesreće sa danom 22.02.2012. godine.

 

III

 

Zadužuje se Federalni stožer civilne zaštite da i dalje prati stanje na ugroženom području i na bazi istog utvrđuje obim i potrebe za angažiranje snaga i sredstava civilne zaštite.
Istodobno, vlade kantona i načelnici općina će na temelju vlastitih procjena utvrditi daljnji rad svojih stožera civilne za­štite.

 

IV

 

Zadužuje se Federalno povjerenstvo za procjenu šteta da u roku od 60 (šezdeset) dana, od dana dostavljanja izvješća od strane vlada kantona odnosno kantonalnih povjerenstava za procjenu šteta, izvrši procjenu štete na području Federacije, ko­ja je nastala usljed velikih snježnih padavina i niskih tempera­tura, sukladno Uredbi o jedinstvenoj metodologiji za procjenu šteta od prirodnih i drugih nesreća ("Službene novine Federaci­je BiH", br. 75/04, 38/06, 52/09 i 56/09) i Odlukom o postup­ku i kriterijima za dodjelu jednokratne novčane pomoći opći­nama i kantonima za otklanjanje šteta nastalih od prirodnih i drugih nesreća ("Službene novine Federacije BiH", br. 60/06 i 8/10).

 

V

 

Zadužuju se rukovoditelji tijela uprave i upravnih organi­zacija Federacije i kantona, odnosno rukovoditelji općinskih službi za upravu da u okviru svoje redovne djelatnosti obavlja­ju i dodatne poslove koji se odnose na otklanjanje posljedica koje su nastale djelovanjem prirodne nesreće.
Poslove iz stavka I ove točke, vršit će najkasnije do 30.04.2012.

 

VI

 

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i ista će biti objavljena u "Službenim novinama Federacije BiH" i saopće­na javnosti putem sredstava javnog informiranja.

 

V broj 174/2012
22. veljače 2012. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, v. r.