Na temelju članka 69. stavak 5. Zakona o policijskim službenicima Federacije Bosne {Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 27/05, 70/08 i 44/11), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 18. sjednici održanoj 13. rujna 2011. godine, donosi

 

U R E D B U

O DOPUNAMA UREDBE O DODJELJIVANJU I
ODUZIMANJU ČINOVA POLICIJSKIM
SLUŽBENICIMA FEDERACIJE BOSNE I
HERCEGOVINE

 

Članak 1.

 

U Uredbi o dodjeljivanju i oduzimanju činova policijskim službenicima Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 8/11) u Članku 1. iza riječi: "zaposlenima u" dodaju se riječi: "Federalnom ministarstvu unutarnjih poslova - Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova (u daljnjem tekstu: Federalno ministarstvo) i".

 

Članak 2.

 

Iza članka 9. dodaje se novi članak 9a. koji glasi:

 

"Članak 9a.

 

Poslovi policijskih službenika koji se obavljaju u Federal­nom ministarstvu usklađuju se s činom na sljedeći način, i to:
l.     Stariji narednik:
-      poslovi: upravljanje vozilom za vrijeme pratnje ministra, osiguranje i zaštita ministra, realizacija i planiranje osiguranja i zaštite ministra.
2.    Viši inspektor:
-   analitički poslovi koji se odnose na poslove u vezi s drogama, terorizmom, organiziranim kriminalom i međukantonalnim kriminalom.
3.    Samostalni inspektor:
-  poslovi policijske suradnje u provođenju mjera sigur­nosti: osiguranje određenih osoba i objekata Federa­cije Bosne i Hercegovine, organiziranog kriminala, droga, terorizma i međuentitetskog kriminala."

 

Članak 3.

 

U članku 11. iza stavka 6. dodaje se novi stavak 7., koji glasi: "Iznimno, radi učinkovitijeg i sigurnijeg izvršenja poslova i zadataka iz nadležnosti Federalnog ministarstva i Uprave policije, mogu se sistematizirati radna mjesta policijskih službenika s jednim izvršiteljem koji neće biti u sklopu organizacijskih jedinica iz stavka 3. ovoga članka, a koji će za svoj rad neposredno odgovarati federalnom ministru unutarnjih poslova odnosno ravnatelju Uprave policije."

 

Članak 4.

 

Ova Uredba stupa na snagu idućega dana od dana objave u "Službenim novinama1 Federacije BiH", a primjenjuje se od 01,01.2012. godine.

 

V broj 992/11
13. rujna 2011. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, v. r.