Na temelju članka 124. stavak 1. Zakona o policijskim službenicima Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 27/05 i 70/08), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 10. sjednici održanoj 14. lipnja 2011. godine, donijela je

 

U R E D B U

O IZMJENAMA UREDBE O USPOSTAVI
POLICIJSKOG ODBORA ZA POLICIJSKE
SLUŽBENIKE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE

 

Članak 1.

 

U Uredbi o uspostavi Policijskog odbora za policijske službenike Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 62/05 i 19/08) članak 4. mijenja se i glasi:

"Policijski odbor nadležan je odlučivati o pitanjima za koja je ovlašten Zakonom, o žalbama policijskih službenika uloženima na rješenje iz Članka 29. Zakona o plaćama i naknadama policijskih službenika Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 45/10), kao i o drugim žalbama policijskih službenika koje su uložene na odluke rukovoditelja organa.
U postupku rješavanja o pitanjima iz stavka l. ovoga članka, a koja nisu regulirana Zakonom i Zakonom o plaćama i naknadama policijskih službenika Federacije Bosne i Hercegovine primjenjuju se odgovarajuće odredbe Zakona o upravnom postupku ("Službene novine Federacije BiH", br. 2/98 i 48/99).".

 

Članak 2.

 

Članak 9. mijenja se i glasi:
"Član Policijskog odbora ima pravo na naknadu za rad u Policijskom odboru sukladno Odluci o načinu formiranja i utvrđivanju visine naknade za rad radnih tijela osnovanih od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i rukovoditelja federalnih tijela državne službe ("Službene novine Federacije BiH", broj 14/11).".

 

Članak 3.

 

Ova Uredba stupa na snagu idućeg dana od dana objave u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 524/11
14. lipnja 2011. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, v. r.