Na osnovu člana 124. stav 1. Zakona o policijskim službenicima Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 27/05 i 70/08), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 10. sjednici održanoj 14. juna 2011. godine, donijela je

 

U R E D B U

O IZMJENAMA UREDBE O USPOSTAVLJANJU
POLICIJSKOG ODBORA ZA POLICIJSKE SLUŽBENIKE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE

 

Član 1.

 

U Uredbi o uspostavljanju Policijskog odbora za policijske službenike Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 62/05 i 19/08) član 4. mijenja se i glasi:

"Policijski odbor nadležan je da odlučuje o pitanjima za koja je ovlašten   Zakonom, o žalbama policijskih službenika izjavljene na rješenje iz člana 29. Zakona o plaćama i naknadama policijskih službenika Federacije   Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 45/10), kao i o drugim -žalbama policijskih službenika koje su izjavljene na odluke rukovodioca organa.
U postupku rješavanja o pitanjima iz stava 1. ovog člana, a koja nisu regulisana Zakonom i Zakonom o plaćama i naknadama policijskih službenika Federacije Bosne i Hercegovine, primjenjuju se odgovarajuće odredbe Zakona o upravnom postupku ("Službene novine Federacije BiH", br. 2/98 i 48/99).".

 

Član 2.

 

Član 9. mijenja se i glasi:
"Član Policijskog odbora ima pravo na naknadu za rad u Policijskom odboru u skladu s Odlukom o načinu obrazovanja i utvrđivanju visine naknade za rad radnih tijela osnovanih od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i rukovoditelja federalnih organa državne službe ("Službene novine Federacije BiH", broj 14/11).".

 

Član 3.

 

Ova uredba stupa na snagu narednog dana od dana objave u
''Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 524/11
14. juna 2011. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, s. r.