Na osnovu člana 13. Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 45/10), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na nastavku 5. sjednice održane 21. aprila 2011. godine, donosi

 

U R E D B U

O IZMJENAMA UREDBE O NAKNADAMA
KOJE PRIPADAJU ČLANOVIMA VLADE FEDERACIJE
BOSNE I HERCEGOVINE I NJIHOVIM SAVJETNICIMA
KOJE NEMAJU KARAKTER PLAĆE

 

Član l.

 

U Uredbi o naknadama koje pripadaju članovima Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i njihovim savjetnicima koje nemaju karakter plaće ("Službene novine Federacije BiH", broj 87/10), član 2. mijenja se i glasi:
"Članovi Vlade Federacije BiH, čije je mjesto prebivališta udaljeno više od 70 kilometara od sjedišta institucije u kojoj su zaposleni, koji nemaju osiguran službeni smještaj, imaju pravo na naknadu za zakup stana za službene potrebe, naknadu troškova smještaja i naknadu za odvojeni život od porodice u visini od 600 KM mjesečno.
Članovi Vlade Federacije BiH, čije je mjesto prebivališta udaljeno više od 70 kilometara od sjedišta institucije u kojoj su zaposleni, koji imaju osiguran službeni smještaj, imaju pravo na naknadu troškova smještaja i naknadu za odvojeni život od porodice u visini od 300 KM mjesečno."

 

Član 2.

 

Član 3. mijenja se i glasi:
"Savjetnici, čije je mjesto prebivališta udaljeno više od 70 kilometara od sjedišta institucije u kojoj su zaposleni, koji nemaju osiguran službeni smještaj, imaju pravo na naknadu za zakup stana za službene potrebe, naknadu troškova smještaja i naknadu za odvojeni život od porodice u visini od 300 KM mjesečno.
Osobe iz stava l. ovog člana, koje imaju osiguran službeni smještaj, ali za smještaj plaćaju troškove, imaju pravo na naknadu troškova smještaja i naknadu za odvojeni život od porodice u visini od 150 KM mjesečno".

 

Član 3.

 

Ova uredba stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 347/11
21. aprila/travnja 2011. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, s. r.