Na temelju članka 19. stavak 3. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i Zaključaka V broj 847/11 od 27.07.2011. godine donesenih prilikom, razmatranja Informacije 'Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije u svezi sa prijedlogom za zaključenje vansudske nagodbe u postupku, izmirenja potraživanja uposlenika gospodarskog društva "Zrak" d.d. Sarajevo, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 21! sjednici održanoj 13. listopada 2011. godine, donosi

 

R J E Š E NJ E

O IMENOVANJU RADNE GRUPE ZA OCJENU
PRIJEDLOGA ZA ZAKLJUČENJE VANSUDSKE
NAGODBE U POSTUPKU IZMIRENJA
POTRAŽIVANJA UPOSLENIKA GOSPODARSKOG
DRUŠTVA "ZRAK" D.D. SARAJEVO

 

1.   Imenuje se Radna grupa za ocjenu prijedloga za zaključenje vansudske nagodbe u postupku izmirenja potraživanja uposlenika gospodarskog društva "Zrak" d.d. Sarajevo, u sastavu:

-     ADNAN FRLJAK, Federalna direkcija za namjensku
industriju, predsjedatelj
-    JAKOV DUJIĆ, Federalno pravobraniteljstvo, član
-    NEVENA VOKIĆ, Agencija za privatizaciju u Federaciji BiH, član
-     HUSEIN HASIBOV1Ć, Zrak d.d. Sarajevo - ravnatelj, član  
-     SAKIB MEHIĆ, Zrak d.d. Sarajevo - Nadzorni odbor, državni kapital, član
-     DŽEMO BAŠIĆ, Zrak d.d. Sarajevo - Nadzorni odbor, privatni kapital, član.
2.   Zadatak Radne grupe iz točke 1. ovog Rješenja je da u roku od 30 dana sukladno podacima sadržanim u Analizi stanja u namjenskoj industriji sa pravcima daljeg djelovanja i sukladno procjeni značaja nekretnina čija se prodaja traži za nesmetan nastavak poslovanja gospodarskog društva "Zrak" d.d. Sarajevo, kao i drugim raspoloživim podacima, Vladi Federacije Bosne i Hercegovine predloži donošenje odgovarajućeg akta kojim će bili utvrđeno da li postoji interes Federacije Bosne i Hercegovine da se predmetna potraživanja uposlenika izmire iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine a posebno iz razloga što bi tako bile stvorene pretpostavke da i uposlenici drugih gospodarskih društava u Federaciji Bosne i Hercegovine izmirivanje svojih potraživanja na temelju neisplaćenih plata traže na isti ili sličan način.
3.   Ovo rješenje stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u "Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 1108/11
13. listopada 2011. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, v. r.