Na temelju članka 19. stavka 3. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i Odluke o načinu obrazovanja i utvrđivanja visine naknade za rad radnih tijela osnovanih od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i rukovoditelja federalnih organa državne službe ("Službene novine Federacije BiH", broj 14/11), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 14. sjednici održanoj 19. srpnja 2011. godine, donjiela je

 

R J E Š E NJ E

O IMENOVANJU INTERRESORNE RADNE SKUPINE
ZA IZRADU TEKSTA ZAKONA O POVOLJNIJEM  UMIROVLJENJU

 

I

 

Imenuje se interresorna Radna skupina za izradu teksta Zakona o povoljnijem umirovljenju, kojim bi se na jedinstven način uredile sve povoljnije mirovine u Federaciji Bosne i Hercegovine u sastavu:

1..  ZEHRA NOVO - OMANOVIĆ, predsjednik - Federalne ministarstvo ruda i socijalne politike;
2.    VINKO JAKIĆ, član - Federalno ministarstvo rada i socijalne politike;
3.    ENISA TESKEREDŽIĆ, član - Federalno ministarstvo za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata;
4.  . ISMAR BRATIĆ, član - Federalno ministarstvo za
pitanja branitelja i invalida domovinskog rata;
5.SAMIRA ČOLAK, član - Federalno ministarstvo unutarnjih poslova;
6.    KUBAT ESHER, član - Federalno ministarstvo financija;
7.    JAGODA KRĐOVIĆ, član - Federalno ministarstvo pravde;
8.    GORDANA VOJVODIĆ, član - Federalni zavod za
mirovinsko i invalidsko osiguranje i
9.    NERMINA VUČKOVIĆ, član - Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje.
Administrativne, tehničke poslove za potrebe interresorne Radne skupine obavljat će Federalno ministarstvo rada i socijalne politike.

 

II

 

Zadatak interresorne Radne skupine je da, sukladno raspravi i zaduženjima Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine i Vlade Federacije Bosne i Hercegovine proisteklim povodom razmatranja Zakona o potvrđivanju prava na prijevremenu starosnu mirovinu ostvarenu pod povoljnijim uvjetima ("Službene novine Federacije BiH", broj 42/1.1), te imajući u vidu stavove istaknute u obrazloženju odluke Ustavnog suda Federacije Bosne i Hercegovine broj U-40/10 od 05.04.2011. godine, sačini tekst Zakona o povoljnijem umirovljenju, kojim bi se na jedinstven način uredile sve povoljnije mirovine u Federaciji Bosne i Hercegovine.

 

III

 

Rok za izvršenje zadatka iz točke II ovog Rješenja je 01.12.2011. godine, nakon kojeg je interresorna Radna grupa dužna dostaviti odgovarajući tekst Zakona Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike, odnosno Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, na dalji postupak.

 

IV

 

Visina novčane naknade za izvršenje zadatka iz ovog Rješenja, utvrdit će se sukladno Odluci o načinu obrazovanja i utvrđivanja visine naknade za rad radnih tijela utemeljenih od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i rukovoditelja federalnih organa državne službe.

 

V

 

Ovo Rješenje stupa na snagu danom donošenja, a objaviti će se u "Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 849/2011
19. srpnja 2011. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin NikŠić, v. r.