Na osnovu člana 19. stav 3. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i Odluke o načinu obrazovanja i utvrđivanja visine naknade za rad radnih tijela osnovanih od .strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i rukovodilaca federalnih organa državne službe ("Službene novine Federacije BiH",broj 14/11), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 14. sjednici održanoj 19. jula 2011. godine, donijela je

 

R J E Š E NJ E

O IMENOVANJU INTERRESORNE RADNE GRUPE ZA
IZRADU TEKSTA ZAKONA O POVOLJNIJEM
PENZIONISANJU

 

I

 

Imenuje se interresorna Radna grupa za izradu teksta Zakona o povoljnijem penzionisanju, kojim bi se na jedinstven način uredile sve povoljnije penzije u Federaciji Bosne i Hercegovine u sastavu:

1.    ZEHRA NOVO-OMANOVIĆ,, predsjednik - Federalno
ministarstvo rada i socijalne politike;
2.    VINKO JAKIĆ, član - Federalno ministarstvo rada i socijalne politike;
3.    ENISA TESKEREDŽIĆ, član - Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata;
4.    ISMAR BRATIĆ, član - Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata;
5.    SAMIRA ČOLAK,. član - Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova;
6.     KUBAT ESHER, član - Federalno ministarstvo linansija;
7.    JAGODA KRĐOVIĆ, član - Federalno ministarstvo pravde;
8.    GORDANA VOJVODIĆ, član - Federalni zavod za
penzijsko i invalidsko osiguranje i
9.    NERMINA VUČKOVIĆ, član - Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje.
Administrativne, tehničke poslove za potrebe interresome Radne grupe obavljat će Federalno ministarstvo rada i socijalne politike.

 

II

 

Zadatak interresorne Radne grupe je da, u skladu sa raspravom i zaduženjima Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine i Vlade Federacije Bosne i Hercegovine proisteklim povodom razmatranja Zakona o potvrđivanju prava na prijevremenu starosnu penziju ostvarenu pod povoljnijim uvjetima ("Službene novine Federacije BiH", broj 42/11), te imajući u vidu stavove istaknute u obrazloženju odluke Ustavnog suda Federacije Bosne i Hercegovine broj U-40/10 od 05.04.2011., godine, sačini tekst Zakona o povoljnijem penzionisanju, kojim bi se na jedinstven način uredile sve povoljnije penzije u Federaciji Bosne i Hercegovine.

 

III

 

Rok za izvršenje zadatka iz tačke II ovog Rješenja je 01.12.2011. godine, nakon kojeg je interresorna Radna grupa dužna dostavili odgovarajući tekst Zakona Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike, odnosno Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, na daljnji postupak.

 

IV

 

Visina novčane naknade za izvršenje zadatka iz ovog Rješenja, utvrdit će se u skladu sa Odlukom o.načinu obrazovanja i utvrđivanja visine naknade za rad radnih tijela osnovanih od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i rukovodilaca federalnih organa državne službe.

 

V

 

Ovo Rješenje stupa na snagu danom donošenja, a objaviti će se u "Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 849/2011
19. jula 2011. godine
Sarajevo
Premijer
Nermin Nikšić, s. r.