Na osnovu člana 19. stav 3. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na prijedlog federalnog ministra unutrašnjih poslova, na 10. sjednici održanoj 14. juna 2011. godine, donosi

 

R J E Š E NJ E

O IMENOVANJU KOMISIJE ZA IZRADU
ZAKONA O PREVOZU OPASNIH MATERIJA

 

I

 

Imenuje se Komisija za izradu radne verzije Zakona o prevozu opasnih materija u sljedećem sastavu:

l.    MEDINA KOČAN, predstavnik Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, predsjednik,
2.   DRAGAN MIOKOVIĆ, predstavnik Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, član,
3.   ISMET BRIGA, predstavnik Federalnog ministarstva energije rudarstva i industrije, član
4.   SUAD  SMAJLOVIĆ,  predstavnik  Federalne uprave policije, član,
5.   ŽELJKO MATOC, predstavnik Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, član,
6.   MILENKO LEPUŠINA, vanjski  suradnik - pravni ekspert,
7.   SAMIR ČOLAK - stručno lice.

 

II

 

Zadatak Komisije iz tačke I ovog rješenja je da izradi radnu verziju Zakona o prevozu opasnih materija koju će dostaviti federalnom ministru unutrašnjih poslova (u daljnjem tekstu: federalni ministar), kao ovlaštenom obrađivaču Zakona.
Stručno lice Komisije vrši stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe Komisije (priprema sjednice Komisije, materijale za rad Komisije i druge poslove koje odredi predsjednik Komisije).

 

III

 

Predsjednik Komisije će predložiti da se u radu Komisije angažuju vanjski saradnici - eksperti iz drugih oblasti ukoliko ocijeni da je njihov angažman potreban u radu Komisije za rješavanje pojedinih pitanja.

 

IV

 

Rok za izvršenje zadataka iz tačke II ovog rješenja je 31. 10. 2011. godine.

 

V

 

Predsjednik Komisije će dostavili izvještaj o radu Komisije federalnom ministru.

 

VI

 

Za rad u Komisiji članovima, vanjskim saradnicima i stručnom licu Komisije pripada pravo na naknadu u skladu sa tačkom V Odluke o načinu obrazovanja i utvrđivanju visine naknade za rad radnih tijela osnovanih od strane Vlade Federa­cije Bosne i Hercegovine i rukovoditelja federalnih organa državne službe ("Službene novine Federacije BiH", broj 14/11).
Federalni ministar će na prijedlog predsjednika Komisije nakon što usvoji izvještaj iz tačke V ovog rješenja, donijeti poseban akt kojim se utvrđuje visina naknade za svakog člana Komisije ponaosob.

 

VII

 

Članovi, vanjski saradnici i stručno lice Komisije ostvaruju naknadu samo pod uvjetom da su poslove i zadatke iz tačke II ovog rješenja obavljali poslije radnog vremena.
Naknada članovima, vanjskim saradnicima i stručnom licu Komisije isplaćuje se iz sredstava Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

 

VIII

 

Protiv ovog rješenja može se podnijeti prigovor Vladi Federacije Bosne i Hercegovine u roku od osam dana od dana prijema rješenja.

 

IX

 

Ovo rješenje primjenjuje se danom donošenja i objavit će se u "Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 555/11
14. juna/lipnja 2011. godine
Sarajevo

Premijer

Nermin Nikšić, s. r.