Na osnovu člana 19. stav 3. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), a u vezi sa članom 9. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 12/03 i 34/03), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 10. sjednici održanoj 14. juna 2011. godine, donosi

 

R J E Š E NJ E

O IMENOVANJU KOMISIJE ZA PROVOĐENJE
JAVNOG KONKURSA ZA IZBOR DIREKTORA I
PREDSJEDNIKA I ČLANOVA UPRAVNOG ODBORA
DIREKCIJE ZA UPRAVLJANJE PASIVNIM
PODBILANSOM PREDUZEĆA I BANAKA

 

1.   Imenuje se Komisija za provođenje Javnog konkursa za izbor i imenovanje direktora i članova Upravnog odbora Direkcije za upravljanje pasivnim podbilansom preduzeća i banaka, u sastavu:

-     FARIS MAHMUTČEHAJIĆ, predstavnik Generalnog sekretarijata Vlade Federacije BiH, predsjednik,
-     NEDŽAD NUMIĆ, predstavnik Federalnog ministar­stva energije, rudarstva i industrije, član,
-     ŽARKO KARAČIĆ, predstavnik Federalnog ministar­stva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, član,
-     IVAN MATEŠIĆ, predstavnik Federalnog ministarstva pravde, član,
-     HARIS ABASPAHIĆ, predstavnik Ureda premijera Federacije BiH, član.
2.   Zadatak Komisije je da razmotri sve prijave podnesene na javni konkurs, na osnovu principa iz člana 3. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 12/03 i 34/03), sastavi listu s užim izborom najboljih kandidata koji ispunjavaju kriterije za imenovanje i obavi intervju sa kandidatima koji su ušli u uži izbor.
3.   Nakon provedenog postupka, Komisija će sačiniti izvještaj o radu i Vladi Federacije Bosne i Hercegovine pismeno predložiti rang-listu sa najboljim kandidatima prema uslovima koji su traženi Javnim konkursom, a Vlada Federacije Bosne i Hercegovine će u skladu sa Zakonom o početnom bilansu stanja preduzeća i banaka ("Službene novine Federa­cije BiH", br. 12/98, 4/99, 47/06 i 38/08) uputiti Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine prijedlog kandidata za imenovanje direktora i predsjednika i članova Upravnog odbora.
4,   Ovo Rješenje stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u "Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 532/11

14. juna/lipnja 2011. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, s. r.