Na osnovu člana 19. stav 3. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH". br. 1/94. 8/95, 58/02: 19/03, 2/06 i 8/06), člana 9. stav 2. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 12/03 i 54/03), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 8. sjednici održanoj 30. maja 2011. godine, donosi

 

R J E Š E NJ E

O IMENOVANJU KOMISIJE ZA PROVOĐENJE
POSTUPKA IZBORA KANDIDATA ZA JEDNOG
ČLANA NADZORNOG ODBORA ARCELORMITTAL
ZENICA D.O.O. ISPRED FEDERACIJE BOSNE I
HERCEGOVINE

 

I

 

Imenuje se Komisija za provođenje postupka izbora kandidata za jednog člana Nadzornog odbora ArcelorMittal Zenica d.o.o. ispred Federacije Bosne i Hercegovine, u sastavu:

1.    Dr. STIPO BULJAN, predsjednik
2.    EDINA ZUKIĆ, član
3.    MIRSADA JAHIĆ, član
4.     JASMINA PAŠIĆ, član
5.    MARINKO BOŠNJAK, član

 

II

 

Zadatsk Komisije iz tačke I ovog rješenja je da odmah po zatvaranju javnog oglasa pregleda prijave prispjele na oglas, sačini listu sa užim izborom kandidata koji ispunjavaju kriterije za imenovanje, po potrebi prikupi dodatne informacije o kandidatima, obavi intervju sa kandidatima i nakon loga, putem Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, predloži Vladi Federacije Bosne i Hercegovine rang-listu sa najboljim kandidatima na dalje razmatranje.
Rok za obavljanje poslova i zadataka Komisije iz tačke I ovog rješenja je 30 dana od dana objavljivanja javnog oglasa.

 

III

 

Ovo rješenje stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u "Službenim novinsma Federacije BiH".

 

V broj 480/11
30. maja 2011. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, s. r.