Na osnovu člana 19. stav 3. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), a u vezi sa članom 9. stav 2. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 12/03 i 34/03), Vlada Federacije Bosne i Hercego­vine, na 7. sjednici održanoj 11. maja 2011. godine, donosi

 

R J E Š E NJ E

O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA IZBOR ČLANOVA UPRAVNOG ODBORA I ČLANOVA NADZORNOG
ODBORA FONDA ZA PROFESIONALNU
REHABILITACIJU I UPOŠLJAVANJE OSOBA SA
INVALIDITETOM

1.   Obrazuje se Komisija za izbor članova Upravnog odbora i članova Nadzornog odbora Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i upošljavanje osoba sa invaliditetom u sastavu:

1.    FEHIM BEKAN, predsjednik
2.    ŠTEFICA MARKOVIC, član
3.    BENJAMIN MEŠAK, član
4.    DOBRICA JONJIĆ, član
5.    SNJEŽANA KAPIĆ član
2.   Komisija iz tačke 1. ovog rješenja, provest će proceduru za imenovanje kandidata na upražnjene pozicije, po prijavama koje su podnesene u propisanom roku u skladu sa odredbama Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine.
3.   Komisija je dužna sve kandidate, koji su ušli u uži izbor, pozvati na intervju i sastaviti listu sa užim izborom najboljih kandidata koji ispunjavaju uslove za imenovanje, i istu putem pisane preporuke dostaviti Vladi Federacije Bosne i ; Hercegovine, radi konačnog imenovanja.
4.   Predsjedniku i članovima Komisije pripada pravo na naknadu za učešće u radu Komisije, u skladu sa Odlukom o načinu obrazovanja i utvrđivanja visine naknade za rad radnih tjela osnovanih od sirane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i rukovoditelja federalnih organa državne službe ("Službene novine Federacije BiH", broj 14/11).
5.   Visina naknade odredit će se posebnim rješenjem.
6.   Ovo rješenje stupa na snagu danom objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 416/2011
11. maja/svibnja 2011. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, s. r.