Temeljem članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06, i 8/06), na prijedlog federalnog ministra za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata /federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 25. sjednici održanoj 17. studenoga 2011. godine, donosi

 

O D L U K U

O ODOBRAVANJU UTROŠKA SREDSTAVA "TEKUĆI
TRANSFER ZA STAMBENO ZBRINJAVANJE PRIPADNIKA ARMIJE BiH I HVO BRČKO DISTRIKTA BiH", UTVRĐENOG PRORAČUNOM FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE ZA 2011. GODINU, FEDERALNOM MINISTARSTVU ZA PITANJA BRANITELJA I INVALIDA DOMOVINSKOG RATA/ FEDERALNOM MINISTARSTVU ZA PITANJA BORACA I INVALIDA ODBRAMBENO-OSLOBODILAČKOG RATA

 

I

 

Odobrava se utrošak sredstava "Tekući transfer za stambeno zbrinjavanje pripadnika Armije BiH i HVO Brčko Distrikta BiH", utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu ("Službene novine Federacije BiH", br. 14/1 li 50/11), Fed­eralnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata/Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, u iznosu od 500.000,00 KM.

 

II

 

Sredstva iz točke I Odluke isplatit će se na teret sredstava u razdjelu 32. ekonomski kod 614100 - "Tekući transfer za stambeno zbrinjavanje pripadnika Armije BiH i HVO Brčko Distrikta BiH", Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za. 2011. godinu.

 

III

 

Sredstva iz točke I ove odluke odobrit će se u korist računa Vlade Brčko Distrikta BiH, Odjeljenje za zdravstvo i ostale usluge građanima, na osnovu Zahtjeva upućenog Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata/Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbranibeno-oslobodilačkog rata.

 

IV

 

Odobrena sredstava iz točke I ove odluke mogu se koristiti samo za sufinanciranje kolektivne stambene izgradnje u Brčko Dislrikta BiH, za potrebe stambenih rješavanja pripadnika braniteljske populacije.

 

V

 

Realizacija odobrenih sredstava, temelji se na Projektu pružanja pomoći u rješavanju stambenih pitanja pripadnika Armije BiH i HVO Brčko Distrikta BiH.

 

VI

 

Sa korisnikom sredstava federalni ministar za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata /federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, će zaključiti Ugovor o namjenskom prenosu sredstava, a korisnik sredstava (Vlada Brčko Distrikta BiH) će biti obvezna imple­mentaciju sredstava u cijelosti izvršiti u skladu sa zakonskim i podzakoriskim aktima, kaoi sa općim propisima Brčko Distrikta BiH, koji definiraju kolektivnu stambenu izgradnju.

 

VII

 

Za utrošak sredstava iz točke I ove odluke Federalno ministarstvo za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata/ Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata izvijestit će Federalno ministarstvo financija/finansija o utrošku sredstava po ovoj odluci, čim sredstva budu utrošena.

 

VIII

 

Za realizaciju ove odluke zadužuje se Federalno ministarstvo za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata/Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata i Federalno ministarstvo financija/finansija, svako u okviru svoje nadležnosti.

 

IX

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 1260/11
17. studenoga 2011. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, v. r.