Na temelju članka 17. st. 6. i 7, Zakona o igrama na sreću ("Službene novine Federacije BiH", br. 01/02 i 40/10), na prijedlog Komisije za utvrđivanje prijedloga Odluke o raspodjeli dijela sredstava ostvarenog prometa Lutrije Bosne i Hercegovine, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 23. sjednici održanoj 27. listopada 2011. godine, donosi

 

O D L U K U

O UTVRĐIVANJU LISTE KORISNIKA I RASPODJELI
DIJELA SREDSTAVA OSTVARENOG PROMETA LUTRIJE BOSNE I HERCEGOVINE ZA 2010. GODINU

 

I

 

Odobrava se raspodjela sredstava u iznosu od 1.060.663,00 KM uplaćenih u Proračun Federacije Bosne i Hercegovine po osnovi   sredstava   ostvarenog   prometa   Lutrije   Bosne   i Hercegovine za 2010. godinu, kako slijedi:
-     Iznos od 636.397,80 KM (60% ukupnih sredstava) raspodijelit će se za financiranje programa i projekata sadržanih u odobrenom prijedlogu liste korisnika sačinjene nakon provedene procedure po javnom natječaju kojeg je raspisalo Federalno ministarstvo rada i socijalne politike (Prilog - LISTA KORISNIKA BROJ 1.)
-     Iznos od 212.132,60 KM (20% ukupnih sredstava) raspodijelit će se za financiranje programa i projekata sadržanih u odobrenom prijedlogu liste korisnika sačinjene nakon provedene procedure po javnom natječaju kojeg je raspisalo Federalno ministarstvo nauke i obrazovanja (Prilog - LISTA KORISNIKA BROJ 2.)
-     Iznos od 106.066,00 KM (10% ukupnih sredstava) raspodijelit će se za financiranje programa i 'projekata sadržanih u odobrenom prijedlogu liste korisnika sačinjene nakon provedene procedure po javnom natječaju kojeg je raspisalo Federalno ministarstvo kulture i športa (Prilog - LISTA KORISNIKA BROJ 3.)
-     Iznos od 106.066,00 KM (10% ukupnih sredstava) raspodijelit će se za financiranje programa i projekata sadržanih u odobrenom prijedlogu liste korisnika sačinjene nakon provedene procedure po javnom
natječaju kojeg je raspisalo Federalno ministarstvo zdravstva (Prilog - LISTA KORISNIKA BROJ 4.)
Svim pojedinačnim korisnicima, sredstva će biti doznačena prema iznosima utvrđenim u Listama korisnika br. 1. do 4. iz stavka I ove točke, koje su sastavni dio ove Odluke.

 

II

 

Zadužuje se Federalno ministarstvo financija - Federalno ministarstvo finansija da sredstva iz točke I stavak I ove Odluke doznači korisnicima najkasnije u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove Odluke.

 

III

 

Zadužuju se nadležna ministarstva iz točke I stavak I ove Odluke da u cilju realizacije ove Odluke, dostave Federalnom ministarstvu financija podatke o svakom pojedinačnom korisniku kojem su sredstva odobrena u visini navedenoj u Listama korisnika br. 1. do 4.
Sukladno stavku 1. ove točke, nadležna ministarstva u roku od osam dana od dana stupanja na snagu ove Odluke, dostavljaju sljedeće podatke: naziv korisnika, adresa korisnika, broj transakcijskog računa i naziv banke kod koje je otvoren.

 

IV

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 1182/11
27. listopada 2011. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, v. r.