Na osnovu čl. 31. i 40. Zakona o izvršavanju Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2010. godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj 81/09), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 136. sjednici održanoj 8. marta 2010. godine, donosi

 

 

O D L U K U

O ODOBRAVANJU UTROŠKA SREDSTAVA TEKUĆEG
GRANTA "TRANSFER ZA PODRŠKU FONDACIJI ZA
STAMBENO ZBRINJAVANJE RVI I BORAČKU
POPULACIJU" UTVRĐENOG BUDŽETOM
FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE ZA 2010.
GODINU FEDERALNOM MINISTARSTVU ZA
PITANJA BORACA I INVALIDA
ODBRAMBENO-OSLOBODILAČKOG RATA/
FEDERALNOM MINISTARSTVU ZA PITANJA
BRANITELJA I INVALIDA DOMOVINSKOG RATA

 

I

 

Odobrava se utrošak sredstava tekućeg granta "Transfer za podršku fondaciji za stambeno zbrinjavanje RVI i boračku populaciju," utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Herce­govine za 2010. godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj 81/09), Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/ Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata u iznosu od 834.200,00 KM.

 

II

 

Sredstva iz tačke I ove Odluke isplatit će se na teret sredstava u razdjelu 32 ekonomski kod 614300 - "Transfer za podršku fondaciji za stambeno zbrinjavanje RVI i boračku populaciju," Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2010. godinu.

 

III

 

Sredstva iz tačke I ove Odluke odobrit će se Fondaciji za pružanje pomoći u rješavanju stambenih pitanja pripadnika boračkih populacija, na osnovu zahtjeva Fondacije upućenog Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata, a na osnovu programa rada Fondacije za 2010. godinu.

 

IV

 

Za utrošak sredstava iz tačke I ove Odluke Fondacija za pružanje pomoći u rješavanju stambenih pitanja pripadnika boračkih populacija, koja prima transfer, dužna je dostaviti konačan izvještaj njegove realizacije, najkasnije do 31.12.2010. godine Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/ Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata.

 

V

 

Za realizaciju ove Odluke zadužuju se Federalno ministar­stvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rala/ Federalno ministarstvo za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata i Federalno ministarstvo finansija, svako u okviru svoje nadležnosti.

 

VI

 

Ova Odluka slupa na snagu narednog dana od dana objave u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 135/10
8. marta 2010. godine
Sarajevo

Premijer
Mustafa Mujezinović, s. r.