Na osnovu čl. 30. i 40. Zakona o izvršavanju Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2010. godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj 81/09) na prijedlog federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 135. sjednici održanoj 18. februara 2010. godine, donijela je

 

O D L U K U

O USVAJANJU PROGRAMA UTROŠKA SREDSTAVA
SA KRITERIJIMA RASPODJELE SREDSTAVA
"TRANSFER ZA VETERINARSTVO" UTVRĐENOG BUDŽETOM FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE
ZA 2010. GODINU FEDERALNOM MINISTARSTVU POLJOPRIVREDE, VODOPRIVREDE I ŠUMARSTVA

 

I

 

Usvaja se Program utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Transfer za veterinarstvo" utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2010. godinu (u daljnjem tekstu: Program).
Sredstva za realizaciju Programa iz stava l. ove tačke isplatit će se sa pozicije 614400 "Transfer za veterinarstvo", utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2010. godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj 81/09) u iznosu od 2,250.000 KM (u daljnjem tekstu: Budžet).

 

II

 

Program iz tačke I ove Odluke sastavni je dio ove Odluke.

 

III

 

Sredstva iz tačke I ove Odluke isplatit će se na teret Budžeta razdjel 24. sa pozicije 614400 "Transfer za veterinarstvo".
Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (u daljnjem tekstu: Federalno ministarstvo) će Programom raspoređena sredstva doznačiti njihovim korisnicima koji su ih dužni koristiti u skladu sa Zakonom o izvršavanju Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2010. godinu i Zakonom o veterinarstvu.

 

IV

 

Za realizaciju ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo i Federalno ministarstvo finansija/Federalno ministarstvo financija, svako u okviru svoje nadležnosti.

 

V

 

O utrošenim sredstvima iz tačke I ove Odluke Federalno ministarstvo će podnositi tromjesečni izvještaj Federalnom ministarstvu finansija/Feđeralnom ministarstvu financija.

 

VI

 

Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 116/10
18. februara 2010. godine
Sarajevo

Premijer
Mustafa Mujezinović, s. r.