Na temelju članka 40. stavka 4. Zakona o dugu, zaduživanju i jamstvima u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 86/07 i 24/09) i članka 19. stavka 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 134. sjednici održanoj 15. veljače 2010. godine, donosi


ODLUKU
O DAVANJU SUGLASNOSTI ZA ZAKLJUČIVANJE SUPSIDIJARNOG UGOVORA IZMEĐU BOSNE I HERCEGOVINE I FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE ZA PRVI PROGRAMSKI KREDIT MEĐUNARODNE ASOCIJACIJE ZA RAZVOJNE POLITIKE ZA JAVNU POTROŠNJU

I


Daje se suglasnost za zaključivanje Supsidijarnog ugovora između Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine za Prvi programski kredit Međunarodne asocijacije za razvoj (IDA) za razvojne politike za javnu potrošnju u iznosu od 25.320.000,00 SDR (Specijalnih prava vučenja).


II


Za potpisivanje Supsidijarnog ugovora iz točke I ove Odluke i Pisma o razvojnim politikama ovlašćuje se federalni ministar financija - federalni ministar finansija.


II


Kreditna sredstva iz točke I ove Odluke odobravaju se pod sljedećim uvjetima:
- naknada za servisiranje: ... O,75% godisnje na povučeni iznos kredita
- naknada za angažiranje sredstava: ... 0,5% godišnje na nepovučeni iznos kredita
- dospijeće kredita: ................................................................ 20 godina
- grace razdoblje:. .................................................................. 10 godina
- datumi plaćanja naknada: ............ 15. ožujak i 15. rujan svake godine
- datumi plaćanja glavnice: ............ 15. ožujak i 15. rujan svake godine
- (počevši od 15. ožujka 2020. godine do i uključujući 15. rujan 2029. godine).
- valuta plaćanja: ............................................................................ Euro


IV


Za realizaciju ove Odluke i izvješćivanje zadužuju se Federalno ministarstvo financija - Federalno ministarstvo finansija i Federalno ministarstvo za pitanja branitelja i invalida domovinskoga rata - Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, svako u okviru svoje nadležnosti.


V


Ova Odluka podliježe potvrđivanju Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na osnovi članka. 40. Zakona o dugu, zaduživanju i jamstvima u Federaciji Bosne i Hercegovine.


VI


Ova Odluka stupa na snagu sljedećeg dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 102/10
15. veljače 2010. godine
Sarajevo

Premijer
Mustafa Mujezinović, v. r.