Na osnovu člana 115. stav 2. Zakona o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 35/05), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 157. sjednici održanoj 21. septembra 2010. godine, donijela je

 

O D L U K U

O DAVANJU NA KORIŠTENJE ZEMLJIŠTA U
KASARNI "STANISLAV BAJA KRALJEVIĆ" U SVRHU
IZGRADNJE OBJEKATA ZA TRAJNI SMJEŠTAJ
AGENCIJI ZA ŠKOLOVANJE I STRUČNO
USAVRŠAVANJE KADROVA

 

I

 

Daje se na korištenje dio zemljišta koje se nalazi u krugu kasarne "Stanislav Baja Kraljević" u Mostaru, u svrhu izgradnje objekata za trajni smještaj Agencije zaškolovanje i stručno usavršavanje kadrova sa sjedištem u Mostaru, površine 45.000 m2, koje tretira dio k.č. 2589, upisana u PL 558, K.O. Rodoč, bez naknade.

 

II

 

Zadužuje se Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije
Bosne i Hercegovine da zapisnički izvrši primopredaju nekretnine iz tačke I ove Odluke i sačini ugovor o korištenju sa Agencijom za školovanje i stručno usavršavanje kadrova kojim će se urediti pitanje prava i obaveza ugovornih strana.
Obavezuje se Agencija za školovanje i stručno usavršavanje kadrova da prije zaključivanja ugovora i zapisničke primopredaje o svom trošku izvrši iskolčenje zemljišta iz tačke I ove Odluke i skicu iskolčenja dostavi Službi, a koja skica će biti sastavni dio ugovora.

 

III

 

Ova Odluka  stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 800/10
21. septembra/rujna 2010. godine
Sarajevo

Premijer
Mustafa Mujezinović, s. r.