Na osnovu člana 115. stav 2. Zakona o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 35/05), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 157. sjednici održanoj 21. septembra 2010. godine, donijela je

 

O D L U K U

O DAVANJU NA PRIVREMENO KORIŠTENJE
OBJEKTA BROJ 18, U KASARNI "STANISLAV BAJA
KRALJEVIĆ" AGENCIJI ZA ŠKOLOVANJE I
STRUČNO USAVRŠAVANJE KADROVA

 

I

 

Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova sa sjedištem u Mostaru, daje se na privremeno korištenje na period od 5 godina objekat broj 18, koji se nalazi u krugu kasarne "Stanislav Baja Kraljević" u Mostaru, korisne površine 2.036,60 m2, sagrađen na k.č. 2589, PL 558, K.O. Rodoč, bez naknade

 

II

 

Obavezuje se Agencija za školovanje i stručno usavršavanje kadrova da po isteku roka iz prethodnog stava, predmetni objekat vrati Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine.
Agencija za školovanje i stručno usavršavanje kadrova ne može potraživati od Vlade Federacije Bosne i Hercegovine finansijska sredstva koja će se uložiti u izvođenje radova na sanaciji i obnovi objekta iz tačke I ove Odluke.

 

III

 

Zadužuje se Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine da zapisnički izvrši primopredaju nekretnine iz tačke I ove Odluke i sačini ugovor sa Agencijom za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Bosne i Hercegovine kojim će se urediti pitanje naknade za komunalne usluge i održavanje infrastrukture (utrošak električne, energije, grijanja, vode, telefona, odvoza otpada i drugih obaveza nastalih korištenjem nekretnina).

 

IV

 

Ova Odluka stupa na snagii narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 797/10
21. septembra/rujna 2010. godine
Sarajevo

Premijer
Mustafa Mujezinović, s. r.