Na osnovu člana 19. stav 3. Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 45/10) i člana 5. stav 3. Zakona o plaćama i naknadama policijskih službenika Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 45/10), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na nastavku 156. sjednice održane 7. septembra 2010, godine, donosi

 

O D L U K U

O IZGLEDU PLATNE LISTE I NAČIN PRIKAZA
OBRAČUNA PLAĆE IZABRANIH DUŽNOSNIKA,
NOSIOCA IZVRŠNIH FUNKCIJA, SAVJETNIKA U
ORGANIMA ZAKONODAVNE I IZVRŠNE VLASTI,
DRŽAVNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA,
ZATVORSKIH POLICAJACA-STRAŽARA,
SLUŽBENIKA SUDSKE POLICIJE I POLICIJSKIH
SLUŽBENIKA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE

 

I

 

Ovom Odlukom utvrđuje se izgled platne liste i način prikaza obračuna plaće izabranih dužnosnika, nosioca izvršnih funkcija, savjetnika u organima zakonodavne i izvršne vlasti, državnih službenika, i namještenika, zatvorskih policajaca-stražara, službenika sudske policije i policijskih službenika Federacije Bosne i Hercegovine.

 

II

 

Plaća izabranih dužnosnika, nosioca izvršnih funkcija, savjetnika u organima zakonodavne i izvršne vlasti, državnih službenika i namještenika, zatvorskih policajaca-stražara, službenika sudske policije i policijskih službenika utvrđuje se u bruto i neto iznosu.
Plaća u bruto iznosu obuhvata neto plaću, poreze i doprinose.

 

III

 

Plaća izabranih dužnosnika, nosioca izvršnih funkcija, savjetnika u organima zakonodavne i izvršne vlasti, državnih službenika i namještenika, zatvorskih policajaca-stražara, službenika sudske policije i policijskih službenika se obračunava za jedan mjesec unatrag, a isplaćuje za prethodni mjesec.

 

IV

 

Platna lista se dostavlja svakom izabranom dužnosniku, nosiocu izvršnih funkcija, savjetniku u organima zakonodavne i izvršne vlasti, državnom službeniku i namješteniku, zatvorskom policajcu-stražaru, službeniku sudske policije i policijskom službeniku u kojoj su navedeni iznos plaće, dodataka, naknada i odbitaka.

 

V

 

Izgled platne liste prikazan je na obrascu br. 1.

 

VI

 

Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 779/10
7. septembra/rujna 2010. godine
Sarajevo

Premijer
Mustafa Mujezinović, s. r.