Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) a u svezi sa člankom 33. stavak 3. Zakona o jedinstvenom sustavu registracije, kontrole i naplate doprinosa ("Službene novine Federacije BiH", broj 42/09), na usuglašen prijedlog federalnog ministra financija, federalnog ministra rada i socijalne politike i federalnog ministra zdravstva, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 155. sjednici održanoj 26. kolovoza 2010. godine, je donijela

 

O D L U K U

O NAČINU I UVJETIMA PREUZIMANJA
ZAPOSLENIKA IZ IZVANPRORAČUNSKIH FONDOVA
U POREZNU UPRAVU FEDERACIJE BOSNE I
HERCEGOVINE

 

I

 

Ovom Odlukom propisuje se način i uvjeti preuzimanja zaposlenika, koji su radili na poslovima registracije i kontrole obveznika uplate doprinosa, iz izvanproračunskih fondova u Poreznu upravu Federacije Bosne i Hercegovine (u daljem tekstu: Porezna uprava).
Pod zaposlenicima iz stavka l. ove točke podrazumijevaju se i zaposlenici koji su radili na poslovima prijema na osiguranje i vođenje promjena u osiguranju u Federalnom zavodu za mirovinsko i invalidsko osiguranje.

 

II

 

Preuzimanje zaposlenika iz točke I ove Odluke izvršit će na osnovu članka 33. stavak 2. Zakona o jedinstvenom sustavu registracije, kontrole i naplate doprinosa, u skladu sa ovom Odlukom.

 

III

 

Zaposlenici iz izvanproračunskih fondova koji su radili na poslovima registracije i kontrole obveznika uplate doprinosa, u Poreznu upravu se preuzimaju i raspoređuju u skladu sa uvjetima utvrđenim u Pravilniku o unutarnjoj organizaciji Porezne uprave.

 

IV

 

Nakon izvršenog usuglašavanja, od strane Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje, Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine i Porezne uprave, o broju zaposlenika koji ispunjavaju uvjete iz toč. I i II ove Odluke i nakon potpisivanja sporazuma iz točke IV ove Odluke, Porezna uprava će preuzeti iste.

 

V

 

Porezna uprava će zaključiti posebne sporazume sa izvanproračunskim fondovima, o preuzimanju zaposlenika iz točke III ove Odluke.

 

VI

 

Sastavni dio sporazuma su usuglašeni spiskovi zaposlenika koji se preuzimaju iz izvanproračunskih fondova u Poreznu upravu.

 

VII

 

Aktivnosti iz ove Odluke okončat će se u roku od 10 dana od dana stupanja na snagu ove Odluke.

 

VIII

 

Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 746/10
26. kolovoza 2010. godine
Sarajevo

Premijer
Mustafa Mujezinović, v. r.