Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02; 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 149. sjednici održanoj 1. jula 2010. godine, donosi

 

O D L U K U

O DAVANJU SAGLASNOSTI ZA SUFINANSIRANJE
NABAVKE DIGITALNE OPREME ZA POTREBE PRVE
FAZE DIGITALIZACLIE PROCESA PRODUKCIJE
STUDIJA D RADIO TELEVIZIJE FEDERACIJE BOSNE
I HERCEGOVINE

 

I

 

Daje se saglasnost za sufinansiranje nabavke digitalne opreme za potrebe prve faze digitalizacije procesa produkcije Studija D Radio televizije Federacije Bosne i Hercegovine, iz sredstava utvrđenih u Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine za 2010. godinu razdjel 18. Federalno ministarstvo prometa i komunikacija ekonomski kod 614300 - Transfer za RTVFBiH, podrška Vlade FBiH za tehničko opremanje u iznosu od 382.001,00 KM ("Službene novine Federacije BiH", broj 81/09).

 

II

 

Sredstva iz tačke I ove Odluke bit će prebačena Radio televiziji Federacije Bosne i Hercegovine za nabavku digitalne opreme kako slijedi
1.    Tri (3 ) kamera lanca sa kompletnom konfiguracijom
2.    Digitalni video mixer sa potrebnim opcijama
3.    KIT-Komplet svjetla za studio sa odgovarajućom konfiguracijom.

 

III

 

Za provođenje ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo prometa i komunikacija i Radio televizija Federacije Bosne i Hercegovine, svako u okviru svoje nadležnosti.

 

IV

 

Nakon realizacije nabavke opreme iz tačke II ove Odluke Radio televizija Federacije Bosne i Hercegovine će sačiniti izvještaj o utrošenim sredstvima transfera i dostaviti ga Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija.

 

V

 

Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 640/10
1. jula 2010. godine
Sarajevo

Premijer
Mustafa Mujezinović, s. r.