Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), a u svezi članka 35j. Zakona o početnoj bilanci poduzeća i banaka ("Službene novine Federacije BiH", broj 12/98, 40/99, 47/06, 38/08 i 65/09), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 149. sjednici održanoj 1. srpnja 2010. godine, donosi

 

O D L U K U

O USPOSTAVI NOVIH RADNIH MJESTA U
ORGANIMA UPRAVLJANJA I RUKOVOĐENJA U
DIREKCIJI ZA UPRAVLJANJE PASIVNOM
PODBILANCOM PODUZEĆA I BANAKA

 

I

 

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine uspostavlja nova radna mjesta u organima upravljanja i rukovođenja u Direkciji za upravljanje pasivnom podbilancom poduzeća i banaka, i to na način da se uspostavljaju funkcije dva zamjenika ravnatelja Direkcije.
Imenovanje na funkcije iz stavka 1. ove točke, posebnim rješenjem, vrši Vlada Federacije Bosne i Hercegovine.

 

II

 

Zamjenici ravnatelja Direkcije vrše nadzor nad imovinom Federacije Bosne i Hercegovine i gospodarskih društava sa sjedištem u Federaciji Bosne i Hercegovine, koja se nalazi izvan teritorija Bosne i Hercegovine, po pojedinim regijama, kao i druge poslove utvrđene u Statutu Direkcije.

 

III

 

Zadužuje se Upravni odbor Direkcije za .upravljanje pasivnom podbilancom poduzeća i banaka da u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove Odluke dostavi Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Prijedlog statuta usklađen sa toč. I i II ove Odluke.

 

IV

 

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u "Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 600/10
1. srpnja 2010. godine
Sarajevo

Premijer
Mustafa Mujezinović, v. r.