Na osnovu čČlana 19. stava 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 148. sjednici održanoj 28. juna 2010. godine, donosi

 

O D L U K U

O DAVANJU SAGLASNOSTI ZA OTVARANJE
POSEBNOG NAMJENSKOG TRANSAKCIJSKOG
RAČUNA U OKVIRU JEDINSTVENOG RAČUNA
TREZORA

 

I

 

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine daje saglasnost Federalnom  ministarstvu okoliša i turizma za otvaranje posebnog namjenskog transakcijskog računa u okviru Jedinstvenog računa trezora, za izdavanje okolišne dozvole Za pogone i postrojenja koji imaju izdate dozvole prije stupanja na snagu Zakona o zaštiti okoliša i za nositelje izrade studije utjecaja na okoliš i visini naknade i ostalih troškova nastalih u postupku procjene utjecaja na okoliš, te kategorizaciju ugostiteljskih objekata.

 

II

 

Sredstva za fmansiranje aktivnosti iz tačke I Odluke uplaćivat će Operater u skladu sa Pravilnikom o uvjetima i kriterijima koje moraju ispunjavati nositelji izrade studije utjecaja na okoliš i visini naknade i ostalih troškova nastalih u postupku procjene utjecaja na okoliš i Pravilnikom o uvjetima za podnošenje zahtjeva za izdavanje okolišne dozvole za pogone i postrojenja koji imaju izdate dozvole prije stupanja na snagu zakona o zaštiti okoliša, na depozitni račun Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine, sa vrstom prihoda 722612 "Pružanje usluga pravnim licima", sa organizacionim kodom Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Pravilnika o razvrstavanju, minimalnim uvjetima i kategorizaciji ugostiteljskih objekata.

 

III

 

Federalno ministarstvo okoliša i turizma obavezuje se za namjensko korištenje sredstava.

 

IV

 

Za provedbu ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo okoliša i turizma i Federalno ministarstvo finansija, svako u okviru svoje nadležnosti.

 

V

 

Odluka stupa na snagu danom donošenja i bit će objavljena u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 553/10
28. juna 2010. godine
Sarajevo

Premijer
Mustafa Mujezinović, s. r.