Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i članka 5. stavak 1. Zakona o koncesijama Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BIH", broj 40/02 i 61/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 132. sjednici održanoj 25. siječnja2010. godine, donosi


O D L U K U

O PRISTUPANJU DODJELI KONCESIJE ZA BRZU
CESTU LAŠVA - DONJI VAKUF (BI)


I


Pristupa se dodjeli koncesije za brzu cestu Lašva - Donji Vakuf (BI).


II


Federalno ministarstvo prometa i komunikacija se određuje kao Koncedent za realizaciju projekta izgradnje brze ceste Lašva - Donji Vakuf (Bi) putem koncesije.


III


Postupak i način dodjele koncesije za izgradnju brze ceste Lašva - Donji Vakuf (BI) će se izvršiti putem javnog poziva potencijalnim ponuđačima, sukladno sa Zakonom o koncesijama Federacije Bosne i Hercegovine.


IV


Za realizaciju ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, Federalno ministarstvo financija-Federalno ministarstvo finansija, Federalno ministarstvo prostornog planiranja, Federalno ministarstvo okoliša, i Federalna direkcija za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta, svatko u okviru svojih nadležnosti.


V


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 50/10
25. siječnja 2010. godine
Sarajevo

Premijer
Mustafa Mujezinović, v. r.