Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i članka 40. stavak 4. Zakona o dugu, zaduživanju i jamstvima u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 86/07 i 24/09), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 144. sjednici održanoj 24. svibnja 2010. godine, donosi

 

O D L U K U

O DAVANJU SUGLASNOSTI ZA PRIHVATANJE
KREDITA UNICREDIT BANK AUSTRIJA AG ZA
FINANCIRANJE PROJEKTA NABAVE, INSTALACIJE,
OBUKE I ODRŽAVANJA MEDICINSKE I
NEMEDICINSKE OPREME I USLUGA U
KANTONALNOJ BOLNICI ORAŠJE

 

I

 

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Vlada Federacije) prihvata robni kredit u iznosu od l.980.000 EUR-a, uvećane za troškove i kamate, utvrđene prema uvjetima Kreditnog sporazuma između Bosne i Hercegovine i UniCredit Bank Austrija Ag-Beč za financiranje Projekta nabave, instalacije, obuke i održavanja medicinske i nemedicinske opreme i usluga u Kantonalnoj bolnici Orašje.

 

II

 

Vlada Federacije suglasna je da se iz sredstava kredita iz točke I ove Odluke financira nabava, instaliranje i održavanje medicinske i nemedicinske opreme za Kantonalnu bolnicu Orašje, te obuka i pružanje stručnih usluga.

 

III

 

Vlada Federacije potvrđuje da je usuglašeni i parafirani Kreditni sporazum između Bosne i Hercegovine, koju zastupa Ministarstvo financija i trezora, i UniCredit Bank Austrija Ag-Beč za financiranje Projekta nabave, instalacije, obuke i održavanja medicinske i nemedicinske opreme i usluga u Kantonalnoj bolnici Orašje prihvatljiv za Federaciju Bosne i Hercegovine.

 

IV

 

Implementacija Kreditnog sporazuma iz točke I ove Odluke ne zahtijeva donošenje novih ili izmjenu postojećih zakona, ali podliježe potvrđivanju Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na temelju članka 40. Zakona o dugu, zaduživanju i jamstvima u Federaciji Bosne i Hercegovine.

 

V

 

Za realiziranje ove Odluke zadužuje se Federalno ministarstvo financija - Federalno ministarstvo finansija.

 

VI

 

Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od  dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 406/10
24. svibnja 2010. godine
Sarajevo

Premijer
Mustafa Mujezinović, s. r.