Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94,8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i člana 40. stav 4. Zakona o dugu, zaduživanju i garancijama u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH". br. 86/07 i 24/09), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 144. sjednici održanoj 24. maja 2010, godine, donosi

 

O D L U K U

O DAVANJU SAGLASNOSTI ZA PRIHVATANJE
KREDITA UNICREDIT BANK AUSTRIJA AG ZA
FINANSIRANJE PROJEKTA NABAVKE,
INSTALACIJE, OBUKE I ODRŽAVANJA MEDICINSKE
I NEMEDICINSKE OPREME I USLUGA U
KANTONALNOJ BOLNICI ORAŠJE

 

I

 

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Vlada Federacije) prihvata robni kredit u iznosu od 1.980.000 EUR-a, uvećane za troškove i kamate, utvrđene prema uslovima Kreditnog sporazuma između Bosne i Hercegovine i UniCredit Bank Austrija Ag-Beč za finansiranje Projekta nabavke, instalacije, obuke i održavanja medicinske i nemedicinske opreme i usluga u Kantonalnoj bolnici Orašje.

 

II

 

Vlada Federacije saglasna je da se iz sredstava kredita iz tačke I ove Odluke finansira nabavka, instaliranje i održavanje medicinske i nemedicinske opreme za Kantonalnu bolnicu Orašje, te obuka i pružanje stručnih usluga.

 

III

 

Vlada Federacije potvrđuje da je usaglašeni i parafirani Kreditni sporazum između Bosne i Hercegovine, koju zastupa Ministarstvo fmansija i trezora, i UniCredit Bank Austrija Ag-Beč za finansiranje Projekta nabavke; instalacije, obuke i održavanja medicinske i nemedicinske opreme i usluga u Kantonalnoj bolnici Orašje prihvatljiv za Federaciju Bosne i Hercegovine.

 

IV

 

Implementacija Kreditnog sporazuma iz tačke I ove Odluke ne zahtijeva donošenje novih ili izmjenu postojećih zakona, ali podliježe potvrđivanju Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na temelju člana 40. Zakona o dugu, zaduživanju i garancijama u Federaciji Bosne i Hercegovine.

 

V

 

Za realizaciju ove Odluke zadužuje se Federalno ministarstvo finansija - Federalno ministarstvo financija.

 

VI

 

Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 406/10
24. maja 2010. godine
Sarajevo

Premijer
Mustafa Mujezinović, s. r.