Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 139. sjednici održanoj 14. aprila 2010. godine, donosi

 

O D L U K U

O PROVOĐENJU REVIZIJE SA PRAVNOG, FINANSIJSKOG
I RAČUNOVODSTVENOG ASPEKTA PRIVREDNOG
DRUŠTVA PS "VITEZIT" D.O.O. VITEZ

 

I

 

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, s ciljem zaštite državnog kapitala u privrednom društvu PS "Vitezit" d.o.o. Vitez i utvrđivanja stvarnog iznosa i strukture kapitala, zadužuje Agenciju za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine za provođenje revizije u društvu PS "Vitezit" d.o.o. Vitez sa pravnog, finansijskog i računovodstvenog aspekta.

 

II

 

Agencija za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine će prvi izvještaj Vladi Federacije Bosne i Hercegovine dostaviti u roku od 30 dana od stupanja na snagu ove Odluke.

 

III

 

Agencija za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine će mjesečnim izvještajima informisati Vladu Federacije Bosne i Hercegovine i Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije o aktivnostima vezanim za zaduženja iz tačke I ove Odluke, a postupak revizije će se okončati 30 dana od dana potpisivanja ugovora između Agencije za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine, kao naručioca i revizorske kuće, kao davaoca usluga.

 

IV

 

Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 303/10
14. aprila 2010. godine
Sarajevo

Premijer
Mustafa Mujezinović, s. r.