Temeljem članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i odredaba čl. 33. i 40. Zakona o izvršavanju Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 81/09), na prijedlog federalnog ministra rada i socijalne politike, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 138. sjednici održanoj 24. ožujka 2010. godine, donijela je

 

O D L U K U

O UTROŠKU SREDSTAVA TEKUĆEG GRANTA "EKONOMSKO-SOCIJALNO VIJEĆE" UTVRĐENIH
PRORAČUNOM FEDERACIJE BOSNE I
HERCEGOVINE ZA 2010. GODINU FEDERALNOM
MINISTARSTVU RADA I SOCIJALNE POLITIKE

 

I

 

Odobrava se utrošak sredstava tekućeg granta "Ekonomsko-socijalno vijeće "utvrđenih u razdjelu 51. Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2010. godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj 81/09), ekonomski kod 614300 u iznosu od 300.000KM.

 

II

 

Sredstva iz točke I ove Odluke koristit će se za obavljanje redovne djelatnosti Ekonomsko-socijalnog vijeća.

 

III

 

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike prijenos sredstava iz točke I ove Odluke vršit će na račun Ekonomsko-socijalnog vijeća mjesečno po 1/12 odobrenog iznosa.

 

IV

 

Ekonomsko-socijalno vijeće dužno je tromjesečno izvještavati Federalno ministarstvo rada i socijalne politike o utrošenim sredstvima iz točke I ove Odluke.

 

V

 

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike će o utrošenim sredstvima iz točke I ove Odluke, tromjesečno izvještavati Federalno ministarstvo financija/Federalno ministarstvo finansija i Vladu Federacije Bosne i Hercegovine.

 

VI

 

Za realizaciju ove Odluke zadužuju se Federalno ministar­stvo rada i socijalne politike i Federalno ministarstvo financija/Federalno ministarstvo finansija, svako u okviru svojih nadležnosti.

 

VII

 

Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u "Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 225/10
24. ožujka 2010. godine
Sarajevo

Premijer
Mustafa Mujezinović, v. r.