ZAKON
O DOPUNAMA ZAKONA O UTVRĐIVANJU I NAČINU IZMIRENJA UNUTARNJIH OBVEZA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE


Članak 1.


U Zakonu o utvrđivanju i načinu izmirenja unutarnjih obveza Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br.: 66/04, 49/05, 35/06, 31/08 i 32/09), iza članka 21. dodaje se novi članak 21a. koji glasi:


"Članak 21a.


Pravne osobe na čije ime je izvršeno izdavanje obveznica za ratne tražbine, a koje imaju neizmirene obveze prema uposlenicima, fondu mirovinskog osiguranja i fondovima zdravstvenog osiguranja nastale do dana stupanja na snagu ovoga Zakona, uključujući i obveze po sporazumima o odgođenom plaćanju tih obveza, dužne su prioritetno izmiriti te obveze za isto razdoblje sredstvima dobivenim prometom obveznica za ratne tražbine ili sredstvima po dospjelosti kamata ili glavnice po osnovi tih obveznica.
Osobe iz stavka 1. ne mogu raspolagati obveznicama za ratne tražbine do visine neizmirenih obveza iz stavka 1., sve dok u cijelosti ne izmire te obveze."


Članak 2.


Iza članka 25. dodaju se nova glava IIIa-KAZNENE ODREDBE i članak 25a. koji glase:


"IIIa-KAZNENE ODREDBE


Članak 25a.


Osobe iz članka 21a. koje postupe protivno odredbama toga članka, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od 3.000,00 KM do 15.000,00 KM."


Članak 3.


Ovaj Zakon stupa na snagu narednoga dana od dana objave u "Službenim novinama Federacije BiH".


PREDSJEDATELJ
DOMA NARODA
PARLAMENTA FEDERACIJE BiH


Stjepan Krešić


PREDSJEDATELJ
ZASTUPNIČKOGA DOMA
PARLAMENTA FEDERACIJE BiH


Safet Softić