ZAKON
O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O IZDVAJANJU I USMJERAVANJU DIJELA PRIHODA PODUZEĆA OSTVARENOG KORIŠTENJEM HIDROAKUMULACIJSKIH OBJEKATA


Članak 1.


U Zakonu o izdvajanju i usmjeravanju dijela prihoda poduzeća ostvarenog korištenjem hidroakumulacijskih objekata ("Službene novine Federacije BiH", br. 44/02) u članku 3. broj "0,005" zamjenjuje se brojem "0,01".
U istom članku dodaje se novi stavak (2) koji glasi:
"Naknada iz stavka (1) ovog članka procentualno se usklađuje sa svakim povećanjem, odnosno smanjenjem cijene električne energije koju utvrđuje Regulatorno povjerenstvo za električnu energiju Federacije Bosne i Hercegovine i primjenjuje se od dana povećanja odnosno smanjenja cijene električne energije".


Članak 2.


U članku 6. na kraju rečenice brisati točku i umjesto nje staviti zarez i dodati riječi: "i razmjerno količini prikupljene vode s područja dviju ili više općina."


Članak 3.


Iza članka 8. dodaje se novi članak 8a. koji glasi:
"Naknade utvrđene ovim Zakonom dužna su plaćati javna poduzeća i druge pravne osobe koji koriste hidroakomulacijske objekte, bez obzira imaju li sjedište na teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine, Bosne i Hercegovine ili drugih država".


Članak 4.


Ovaj Zakon stupa na snagu osmog dana od dana objave u "Službenim novinama Federacije Bosne i Hercegovine".


PREDSJEDATELJ
DOMA NARODA
PARLAMENTA FEDERACIJE BiH


Stjepan Krešić


PREDSJEDATELJ
ZASTUPNIČKOG DOMA
PARLAMENTA FEDERACIJE BiH


Safet Softić