Na osnovi članka 19. stavak 1. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 122. sjednici održanoj 4. studenoga 2009. godine, donosi


U R E D B U

O IZMJENI I DOPUNI UREDBE O STICANJU PRAVA
NA STAROSNU MIROVINU POD POVOLJNIJIM
UVJETIMA PRIPADNIKA BIVŠE VOJSKE
FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE I DRŽAVNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA BIVŠEG FEDERALNOG MINISTARSTVA OBRANE


Članak 1.


U Uredbi o sticanju prava na starosnu mirovinu pod povoljnijim uvjetima pripadnika bivše Vojske Federacije Bosne i Hercegovine i državnih službenika i namještenika bivšeg Federalnog ministarstva obrane ("Službene novine Federacije BiH", br. 75/06, 58/07, 89/07 i 31/08), članak 5. mijenja se i glasi:
"Sredstva potrebna za pokriće obveza nastalih u skladu sa ovom Uredbom osigurat će se u iznosu od 50% iz sredstava koja se vode na posebnom podračunu nositelja mirovinskog i invalidskog osiguranja u Federaciji Bosne i Hercegovine (članak 126. Zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju), a 50% potrebnih sredstava osigurat će se u Proračunu Federacije Bosne i Hercegovine, sve dok korisnik mirovine ne ispuni uvjete za starosnu mirovinu u skladu sa Zakonom o mirovinskom i invalidskom osiguranju, nakon čega će se isplaćivati samo razlika između iznosa mirovine ostvarene po ovoj Uredbi i mirovine utvrđene u skladu sa navedenim Zakonom, po principu osiguranja sredstava za pokriće obveza nastalih u skladu sa ovom Uredbom.
Isplata mirovine za listopad 2009. godine i dalje do donošenja zakona koji će zamijeniti uredbu, vršit će se iz sredstava osiguranih na način propisan u prethodnom stavku."


Članak 2.


Ova Uredba stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 945/09
4. studenoga 2009. godine
Sarajevo

Premijer
Mustafa Mujezinović. v. r.