Na osnovu člana 19. stav 1. Zakona o Vladi Federacije Rosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94. S/95 i 19/03), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 123. sjednici održanoj 12. novembra 2009. godine u Mostaru, donijela je


U R E D B U

O IZMJENAMA I DOPUNAMA UREDBE O KRITERIJIMA, NAČINU I POSTUPKU PRIZNAVANJA
VREMENA PROVEDENOG U ODBRANI BOSNE I
HERCEGOVINE U PENZIJSKI STAŽ KAO
POSEBAN STAŽ


Član 1.


U Uredbi o kriterijima, načinu i postupku priznavanja vremena provedenog u odbrani Rosne i Hercegovine u penzijski staž kao poseban staž ("Službene novine Federacije BiH", broj 35/05), član 4. stav 2. mijenja se i glasi:
" Ukoliko u službenoj evidenciji ima prekida, a da taj prekid nije trajao duže od 30. dana, pripadnost Oružanim snagama za taj period može se utvrđivati u upravnom postupku koji se vodi po odredbama Zakona o upravnom postupku."
Iza stava 3. dodaje se st. 4. i 5. koji glasi:
"Neriješeni zahtjevi koji su podneseni prije stupanja na snagu ove Uredbe rješavat će se u skladu sa odredbama ove Uredebe".
"Inspektorat Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/Federalnog ministarstvo za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata izvršit će reviziju rješenja koja su donesena na osnovu ove Uredbe".


Član 2.


Ova Uredba stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije RiH".


V broj 914/09
12. novembru/studenoga 2009. godine
Sarajevo

Premijer
Mustafa Mujezinović, s. r